FOTO/ KOMEMORACIJA U SARAJEVU

Advokati su ga voljeli, o njegovim slučajevima pričaće generacije: Oproštaj od Fahrije Karkina

Hronika03.11.18, 13:03h

Advokati su ga voljeli, o njegovim slučajevima pričaće generacije: Oproštaj od Fahrije Karkina
Članovi porodice, kolege i prijatelji oprostili su se danas na komemorativnoj sjednici od advokata Fahrije Karkina koji je preminuo prije dva dana u Sarajevu


 


Predsjednik Advokatske komore Federacije BiH Nikica Gržić rekao je da je ponosan što je poznavao Karkina i sarađivao s njim, te da je njegov doprinos profesiji nemjerljiv. 


- Za sve nas koji smo s njim sarađivali bio je čovjek u punom smislu te riječi - istakao je Gržić i dodao da je Karkin uvijek bio izravan i iskren, sviđalo se to nekom ili ne. 


Naglasio je da je Karkin insistirao da advokatura bude i ostane samostalna i nazavisna elitna profesija kakva je uvijek i bila, zbog čega će neizmjerno nedostajati njegova podrška, savjeti i poneka dobronamjerna primjedba. 


- Kolega Fahrija je po svom životu u advokatskoj karijeri i po svemu inspiracija za sadašnje i buduće generacije advokata Bosne i Hercegovine, ali i daleko šire - potcrtao je Gržić. 


Karkinova kolegica Vasvija Vidović navela je da su da ga kolege advokati voljeli - neko zbog hrabrosti, upornosti, stručnosti i autoriteta u sudnici, a neko zbog uvijek vedrog osmjeha i prijateljskog raspoloženja. 


- Njegov rad obilježio je advokaturu, onu predratnu i onu poslije rata i sigurna sam da će se o njemu i njegovim slučajevima pričati iz generacije u generaciju - kazala je Vidović. 


Dodala je da se takav talenat i ljubav za posao kojim se bavi rijetko rađaju, kao što se rijetko rađa i čovjek koji je i u najtežim vremenima imao snage da stane uz one koje je čitav svijet napustio i unaprijed osudio. 


Vidović je navela da je Karkin pomagao mnogim kolegama, advokatima, sudijama i da je zaštitio i spasio mnoge u teškim ratnim vremenima, o čemu se malo zna. 


Fahrija Karkin preminuo je u Sarajevu u četvrtak, 1. novembra u 71. godini. 


Dženaza Karkinu će biti klanjana danas poslije podne-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a ukop obavljen na gradskom groblju Bare u 13.30 sati, gdje će također biti klanjana dženaza.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!