Derbi 16. kola Premijer lige BiH

Sarajevo juriša na pobjedu i čvrstu lidersku poziciju na tabeli, Željo u borbi da se izvuče iz rezultatske krize

Sport03.11.18, 09:18h

Sarajevo juriša na pobjedu i čvrstu lidersku poziciju na tabeli, Željo u borbi da se izvuče iz rezultatske krize
Oba tima dočekuju gradski derbi nakon poraza u 15. kolu, međutim Sarajevo u posljednje vrijeme igra dosta bolje od Željezničara, čemu svjedoči i prvo mjesto na tabeli "bordo" tima


 

Susreti 16. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su ovog vikenda, a derbi kola danas će igrati sarajevski rivali Sarajevo i Željezničar. 


Oba tima dočekuju gradski derbi nakon poraza u 15. kolu, međutim Sarajevo u posljednje vrijeme igra dosta bolje od Željezničara, čemu svjedoči i prvo mjesto na tabeli "bordo" tima.  


Nakon što su izgubili u Gabeli od Goška, izabranici Husrefa Musemića žele pobjedu protiv gradskog rivala kojom bi se dodatno učvrstili na liderskoj poziciji. 


Željezničar već duže vrijeme igra loše i ne uspijeva izaći iz rezultatske krize, čak ni nakon gostujuće pobjede protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog u Mostaru. Najteži poraz u ovoj sezoni Željezničar je doživio upravo u prošlom kolu na domaćem terenu protiv zadnjeplasirane ekipe Zvijezde 09. 


Sarajevo trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Željezničar. 


Utakmica će biti odigrana danas na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" s početkom u 17 sati. 


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!