3. kolo ATP masters turnira u Parizu

Džumhur predao meč Đokoviću: Nije mogao da izdrži bolove u leđima, u drugom setu postalo je strašno

Sport01.11.18, 14:37h

Džumhur predao meč Đokoviću: Nije mogao da izdrži bolove u leđima, u drugom setu postalo je strašno
Prvi set Sarajalija je izgubio rezultatom 6:1, a već tada je bilo primjetno da igra pod jakim bolovima u leđima. U drugom setu stanje se pogoršalo, pa bh. teniser nije imao drugu opciju nego da preda meč

 

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (52 ATP) predao je meč 3. kola ATP masters turnira u Parizu, koji je igrao protiv Srbijanca Novaka Đokovića, drugog igrača svijeta.  


Džumhur je predao meč pri vodstvu Đokovića od 1:0 u setovima i 2:1 u gemovima u drugom setu. 


Prvi set Sarajalija je izgubio rezultatom 6:1, a već tada je bilo primjetno da igra pod jakim bolovima u leđima. U drugom setu stanje se pogoršalo, pa bh. teniser nije imao drugu opciju nego da preda meč.  


Đoković će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Hrvata Marina Čilića (7. ATP), koji je u prvom meču današnjeg programa savladao Bugarina Grigora Dimitrova (10. ATP) rezultatom 2:0 u setovima.  


Srbijanac će od naredne sedmice ponovo zauzeti prvo mjesto na svjetskoj rang listi, nakon što je od turnira u Parizu odustao Španac Rafael Nadal

 

(Fena/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!