veliko nepovjerenje

Saudijski tužilac odbio otkriti lokaciju Khashogijevog tijela

Hronika31.10.18, 10:54h

Saudijski tužilac odbio otkriti lokaciju Khashogijevog tijela
Saud al-Mojeb nije želio da otkrije ni podatke o lokalnom saučesniku ubica, uprkos tome što je javno rekao da je jedno takvo lice umiješano u ubistvo

 

Javni tužilac Saudijske Arabije Saud al-Mojeb odbio je da turskim kolegama kaže gdje se nalazi tijelo ubijenog novinara Jamala Khashoggija, javili su turski mediji, pozivajući se na izjave neimenivanih izvora iz Vlade - prenose Vijesti.ba


Turske novine "Hurijet" pišu da među turskim zvaničnicima vlada "veliko nepovjerenje" prema al-Mojebu, jer je odbio da odgovori na pitanje o tome gdje se nalazi Khashoggijevo tijelo.

 

Saud al-Mojeb nije želio da otkrije ni podatke o lokalnom saučesniku ubica, uprkos tome što je javno rekao da je jedno takvo lice umiješano u ubistvo, prenio je "Sputnjik".

 

Saudijski tužilac stigao je u Istanbul u nedjelju, 28. oktobra. Sa glavnim istanbulskim tužiocem Irfanom Fidanom sastao se dva puta, a obišao je i prostorije Konzulata.

 

Khashoggi, koji je bio poznati kritičar saudijske kraljevske porodice, posljednji put viđen kada je 2. oktobra ušao u zgradu Konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

 

Saudijska Arabija priznala je 19. oktobra da je novinar Washington posta ubijen tokom tuče u konzulatu.

 

Vlasti u Rijadu saopćile su da je u okviru istrage o ubistvu novinara uhapšeno 18 ljudi.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!