orkanski jugo hara obalom

Vodeni haos na Jadranu: Valovi visoki i do sedam metara, evo gdje je najgore...

Hronika29.10.18, 20:00h

Vodeni haos na Jadranu: Valovi visoki i do sedam metara, evo gdje je najgore...
"Orkanski jugo danas je na otvorenome moru stvarao valove do šest ili sedam metara visine a udari vjetra su 50 do 60 kilometra na sat", rekla je za Hinu Jelena Ivulić

 

Zbog nevremena na Jadranskome moru, splitska luka Lora Hrvatske ratne mornarice (HRM) spremna je pomoći civilnim brodovima, izvijestilo je u ponedjeljak navečer hrvatsko Ministarstvo obrane, a u Jadroliniji su rekli kako su na otvorenome moru tijekom dana valovi bili visoki i do sedam metara. 

 

"U skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, zbog najavljenih vremenskih neprilika, danas, 29. listopada 2018. Hrvatska ratna mornarica spremna je pružiti potporu splitskoj Lučkoj upravi i Jadroliniji", priopćilo je Ministarstvo obrane RH, prenosi Hina. 

 

Voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić je rekla kako su danas i večeras u prekidu sve katamaranske linije na splitskome plovnom području te trajektne linije: Split-Vis, Split-Stari Grad (Hvar), Split-Rogač (Šolta), Split-Supetar (Brač), Split-Vela Luka, Split-Lastovo te Sućuraj-Drvenik i Supetar-Makarska.

 

"Orkanski jugo danas je na otvorenome moru stvarao valove do šest ili sedam metara visine a udari vjetra su 50 do 60 kilometra na sat", rekla je za Hinu Jelena Ivulić. 

 

Kako su potvrdili iz Ministarstva obrane, zbog nevremena koje je pogodilo Jadran, u prekidu su neke trajektne, brodske i katamaranske linije te je omogućeno privezivanje brodova u splitskoj luci Lori Vojarne "Admiral flote Sveto Letica-Barba".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!