VIDEO/ Dosije Bagira

Srpkinja najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, a prije toga bila monahinja i diler

Hronika26.10.18, 21:02h

Srpkinja najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, a prije toga bila monahinja i diler
Prema riječima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htjela da promijeni vjeru i bude muslimanka, ali je odustala i riješila da ide u manastir Trumane, gdje je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija

 

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca.

 

U tekstu u kojem otkriva njen životni put - od uspješne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do "zaštitnog lica" Srba na ukrajinskom ratištu, Blic navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

 

Međutim, izvor blizak porodici snajperistkinje, kaže da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane.

 

Prema riječima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htjela da promijeni vjeru i bude muslimanka, ali je odustala i riješila da ide u manastir Trumane, gdje je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija.

 

- Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji - kaže izvor.

 

Ubrzo je, dodao je, otkriveno da "mati Ksenija" zapravo diluje narkotike, koje nerijetko i sama konzumira.

 

Zbog tih djela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je.

 

Srbiju je napustila u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mjesto Snežnoe, i pridružila se komandi "Oplot" u čijem sastavu je djelovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom "Srpski hukarski puk".

 

U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu.

 

 

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još