Komunicira samo saopštenjima

Šta se desilo sa Mladenom Ivanićem: Kandidat za srpskog člana Predsjedništva nakon izbora nestao iz javnosti...

Front19.10.18, 19:33h

Šta se desilo sa Mladenom Ivanićem: Kandidat za srpskog člana Predsjedništva nakon izbora nestao iz javnosti...
Ostaje pomalo nejasno šta o svemu misli političar koji je, prema podacima CIK, zasad osvojio 286.477 glasova

 

Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić skoro potpuno se povukao iz javnosti nakon izbora 7. oktobra.

 

Posljednji put se na konferenciji za medije pojavio dan nakon izbora, u društvu predsjednika PDP Branislava Borenovića, kada su zahtijevali da ponovo budu prebrojani glasovi za Predsjedništvo BiH.

 

Nakon toga, javnost je za Ivanića čula nekoliko puta, ali samo kroz pisana saopštenja ili autorski tekst za NIN, kada je napisao da se izborna baza Milorada Dodika preselila na selo i da je izgubio oslonac u gradovima.

 

Ivanićevo ime spomenuto je i 15. oktobra u saopštenju SzP, kada je rečeno da su lideri tog saveza razgovarali u Banjaluci i „još jednom odlučno odbacili izborne rezultate“, te da će o daljnjim koracima biti naknadno odlučeno.

 

Budući da je i dalje srpski član Predsjednišva BiH, Ivanić je u toj ulozi razgovarao s kineskom ambasadorkom Čen Bo, te uputio telegrame saučešća porodici radnika nastradalog u Rafineriji nafte Brod, kolektivnu Rafinerije, kao i porodici nedavno preminulog srpskog akademika Smilje Avramov.

 

Poređenja radi, za to vrijeme kandidat za predsjednika RS Vukota Govedarica je imao nekoliko konferencija za novinare. Zajedno sa predsjednikom PDP Branislavom Borenovićem i još nekim funkcionerima SzP nastavio je javno da osporava rezultate izbora, iznosi sumnje u izbornu krađu, traži novo brojanje glasova…

 

Govedarica se obratio i narodu na Trgu Krajine u Banjaluci, a tamo su s građanima redovno Draško Stanivuković, Adam Šukalo i još neki kadrovi PDP i SDS.

 

Ostaje pomalo nejasno šta o svemu misli političar koji je, prema podacima CIK, zasad osvojio 286.477 glasova. Od Milorada Dodika manje za 70.557.

 

Srpskainfo je pokušala da dobije komentar Mladena Ivanića, ali nam je u njegovom kabinetu u Banjaluci rečeno da danas tamo neće doći.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!