Investicija od pet miliona KM

Domaći trgovački lanac Robot otvara novi centar nadomak Sarajeva: Traže se radnici, evo za koje sve poslove...

Biznis Klub19.10.18, 13:54h

Domaći trgovački lanac Robot otvara novi centar nadomak Sarajeva: Traže se radnici, evo za koje sve poslove...
Robot je najavio i da će u naredne tri godine otvoriti između 20 i 30 novih centara, zavisno od lokacija koje budu dobili. Osim Banovića i Breze, nedavno su najavili gradnju i u Novom Travniku

Domaći trgovinski lanac Robot raspisao je konkurs za prijem 54 radnika za svoj novi objekat koji se uskoro otvara u Brezi.


Traže se prodavači, blagajnici, radnici u skladištu, kuhari, konobari, knjigovođe itd, dakle kompletno osoblje centra.


Robot u Brezi gradi objekat na zemljištu površine 4.670 metara kvadratnih, a zatvoreni poslovni prostor bit će na površini od 2.570 metara kvadratnih. Riječ o o investiciji od oko pet miliona KM.


Robot je u julu otvorio novi tržini centar u Banovićima sa površinom od oko 3.700 m2. To je bio Robotov 27. centar a riječ je također o investiciji od oko pet miliona KM.


Kako je BiznisInfo ranije pisao, Robot je najavio da će u naredne tri godine otvoriti između 20 i 30 novih centara, zavisno od lokacija koje budu dobili. Osim Banovića i Breze, nedavno su najavili gradnju i u Novom Travniku.


U svakom novom centru planirano je zapošljavanje između 50 i 60 radnika.

 

(Biznisinfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!