VIDEO/ 'Vlast htjela da napravim haos'

Dragičević: Misle da sam glup, nagovarali su me da krenem na zgradu Vlade Republike Srpske, a tamo red 'kornjača'

Hronika10.10.18, 08:45h

Dragičević: Misle da sam glup, nagovarali su me da krenem na zgradu Vlade Republike Srpske, a tamo red 'kornjača'
Udruženje koje će osnovati grupa Pravda za Davida zvaće se Pokret "Pravda za Davida". Održana je i prva osnivačka skupština

 

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, poručio je sinoć da ga sa Trga Krajine niko neće pomjeriti, a ni ljude koji dostojanstveno stoje svaku noć sa njim i traže pravdu za ubijenog dvadesetjednogodišnjeg studenta.



- Pokušaj četvorice ljudi koji su došli na Trg nekoliko dana pred veliko treće okupljanje građana da naprave haos je bio promašaj - poručuje Davor Dragičević.

 

- Nekoliko dana pred treće veliko okupljanje četvorica su došla ovdje na Trg i pokušali da me ubijede da nagovorim grupu da krene prema zgradi Vlade. Misle da sam ja glup. To su naredili Milorad Dodik, Dragan Lukač i ostali zločinci. A pred zgradom Vlade red "kornjača". Pa da sutra budem optužen da sam htio da zapalim zgradu Vlade. Sve znam, a vas budale što ste mi dolazili ću naći - rekao je Dragičević.

 

Udruženje koje će osnovati grupa Pravda za Davida zvaće se Pokret "Pravda za Davida". Održana je i prva osnivačka skupština.

 

- S obzirom na to da nas svi nazivaju pokretom, formalno - pravno ćemo se tako i nazvati. Jer mi jesmo pokret, jer smo to probudili u vama, ljudima. Očekujemo opstrukcije kad se budemo registrovali, ali i za to ima lijeka - poručila je Daniela Ratešić iz grupe Pravda za Davida.

 

Građani su se okupili 198. dan zaredom kako se građani i članovi grupe Pravda za Davida okupljaju na Trgu Krajine kako bi došli do pravde i istine u vezi sa ubijenim Davidom Dragičevićem.

 

 

 

 

(BN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!