Otac Dženana Memića se obratio građanima

Pitam Bakira Izetbegovića ko nam ubi Dženana? Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto...

Hronika29.09.18, 19:11h

Pitam Bakira Izetbegovića ko nam ubi Dženana? Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto...
Pitam Bakira Izetbegovića: Ko nam ubi Dženana? On zna da je Dženan bio i moj i njegov. Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto za Dženana. Ali nije - kazao je Memić

 

Ispred sarajevskog Narodnog pozorišta su održani deveti protesti za Dženana Memića, mladića koji je prije dvije i po godine stradao u Velikoj aleji na Ilidži. Muriz Memić, Dženanov otac, je istakao da iza stradanja njegovog sina "stoji vrh države". Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću: "Ko nam ubi Dženana?"

 

- Dvije i po godine pričam. Ne pričam ja, već me Dženan zadužio da pričam. On to traži od mene. Sanjao sam Dženana ponovo, rekao mi je: Babo odnesi me negdje i dokaži ovo. Ifet i ja dokazujemo pravdu. Ne pričam ja, već presuda koja je potvrđena na 201 stranici. Sve što sam pričao je Sud potvrdio. Niti jedno slovo nisam pogriješio - rekao je.

 

Memić je potom naglasio da mu nije jasno zašto mora po deveti put organizovati proteste jer se sve zna i da "samo trebaju početi hapsiti", prenosi N1.

 

- Ovo je vrh države i vladajuće strukture. Niko nije došao izvana i ovo uradio. Ovo mogu uraditi samo vladajuće strukture, a ne narod s ulice - dodao je Memić.

 

Postavio je i pitanje Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku Stranke demokratske akcije.

 

- Pitam Bakira Izetbegovića: Ko nam ubi Dženana? On zna da je Dženan bio i moj i njegov. Jedino sam plakao pred njim misleći da će uraditi nešto za Dženana. Ali nije - kazao je Memić.

 

Najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv pojedinih policajaca koji su radili na slučaju stradanja njegovog sina Dženana. Također, najavio je i proteste za 5. oktobar ispred BBI Centra u Sarajevu. Ali, kako je istakao, proteste neće zvanično najavljivati "jer se umorio od papirologije".

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još