Nakon krivične prijave

Karan: Ono što mogu reći jeste da je ovo sve potpuna glupost, sve sam uradio kako treba...

Hronika28.09.18, 19:29h

Karan: Ono što mogu reći jeste da je ovo sve potpuna glupost, sve sam uradio kako treba...
Karan je, govoreći o toksikološkoj analizi koju je radio na krvi pokojnog Davida, rekao da je uradio samo preliminarnu toksikološku analizu, koja nema dokaznu snagu, te naglasio da rezultati treba da idu na konfirmacionu analizu

 

Dok u Republičkom javnom tužilaštvu kažu da će prioritet biti predmet koji se odnosi na krivičnu prijavu podnesenu protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i za nesavjestan rad u službi u slučaju "Dragičević", Karan tvrdi da je sve uradio kako treba.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, MUP RS je Karana, koji je izvršio obdukciju tijela Davida Dragičevića, prijavio zbog toksikološkog nalaza u kojem je navedeno da u krvi ubijenog Davida Dragičevića ima toksina, dok je kasnije utvrđeno da to, zapravo, nije tačno.

 

- Ono što mogu orijentaciono reći je da je to potpuna glupost i da ja tu niti sam šta pogriješio niti vidim u čemu je poenta, ali vidjećemo narednih dana šta će biti i kako će se to odvijati - rekao je Karan za Nezavisne i dodao da ne može detaljnije komentarisati jer je za prijavu, kako kaže, saznao iz medija.

 

Karan je, govoreći o toksikološkoj analizi koju je radio na krvi pokojnog Davida, rekao da je uradio samo preliminarnu toksikološku analizu, koja nema dokaznu snagu, te naglasio da rezultati treba da idu na konfirmacionu analizu.

 

- Predmet je preuzet od Okružnog javnog tužilaštva, preuzelo ga je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a zbog velikog interesa javnosti ovaj predmet će biti prioritet - kazali su u Republičkom javnom tužilaštvu.

 

Milorad Dodik, predsjednik RS, izjavio je da jedino Tužilaštvo može da riješi slučaj "Dragičević" te apelovao na ovu instituciju da ubrza rasvjetljavanje slučaja smrti Davida Dragičevića.

 

- Apelujem, zahtijevam, molim, tražim i sve što je potrebno da Tužilaštvo ubrza neophodne radnje - kazao je Dodik za RTRS.

 

Rekao je da razumije bol Davora Dragičevića, kao oca koji je izgubio dijete, ali da ponekad izgubi smirenost, učini grešku i kaže neku pogrešnu izjavu.

 

- Tako je bilo i u slučaju Davora Dragičevića. Rekao sam nešto pogrešno, za to pogrešno se izvinjavam. Običan sam čovjek, ali i čovjek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osjećaj saosjećanja s ljudim u njihovim tragedijama - naveo je Dodik.

 

Podsjećanja radi, tijelo Davida Dragičevića je, nakon šest dana potrage, pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas, a Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet, zlostavljan i ubijen.

 

Istragu u slučaju "Dragičević" najprije je vodila Uprava za organizovani i teški kriminalitet na čelu sa Darkom Ilićem, da bi na zahtjev Davora Dragičevića 19. aprila istragu preuzela Uprava kriminalističke policije pod rukovodstvom Siniše Kostreševića.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je 4. jula naredbu o sprovođenju istrage protiv više NN lica, a u naredbi je navedeno da postoje osnovi sumnje da su ta lica drugog lišila života, čime bi učinila krivično djelo ubistvo.

 

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!