Drastične kazne

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH podijelila kazne, a najgore je prošao FK Sarajevo

Sport26.09.18, 12:55h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH podijelila kazne, a najgore je prošao FK Sarajevo
FK Sarajevo kažnjeno je novčanom kaznom u iznosu 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu zbog upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pod predsjedavanjem Radivoja Lazarevića na sjednici održanoj jučer u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela nekoliko odluka.

 

Zbog verbalnog vrijeđanja sudije po završetku utakmice Čelik - Zrinjski, igrač Plemića Slobodan Jakovljević kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 1.000,00 KM (verbalno vrijeđanje sudije po završetku utakmice.

 

NK Čelik je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 5.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača u utakmici protiv Sarajeva.

 

FK Sarajevo kažnjeno je novčanom kaznom u iznosu 4.000 KM i zabranom organizovanog odlaska navijača na jednu gostujuću utakmicu zbog upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača što je izazvalo prekid igre u trajanju od 23 minute.

 

NK Široki Brijeg kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 4.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe i ubacivanja u teren veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača što je izazvalo prekid igre protiv Željezničara u trajanju od 2 minute.

 

FK Željezničar kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Radnika, upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijača.

 

FK Sarajevo također je kažnjeno novčanom kaznom u iznosu 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Tuzla Cityja zbog upotreba veće količine pirotehničkih sredstava od strane navijača);

 

FK Sloboda kažnjena je novčano u iznosu 2.000,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv GOŠK-a i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača.

 

 

(DEPO PORTAL. BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!