dio bio sakriven, dio zakopan

Sarajevska policija uhapsila sirijskog i alžirskog migranta: Evo koje je oružje pronašla kod njih

Hronika24.09.18, 08:20h

Sarajevska policija uhapsila sirijskog i alžirskog migranta: Evo koje je oružje pronašla kod njih
Uhapšena osoba inicijala A. M. iz Sirije kod sebe je imala dokument koji potvrđuje da je prijavljen u Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Sarajevu

 

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe, A. M. iz Sirije i D. A. iz Alžira i pronašla određenu količinu oružja tokom jučerašnje akcije.

 

Kako je za N1 potvrdila Suada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Druge PU na području sarajevske Općine centar su pokušali da legitimišu dvije osobe koje su se dale u bjekstvo. Međutim, ubrzo nakon toga su uhapšeni.

 

Tokom ove akcije, policijski službenici su izvršili uviđaje na više lokacija gdje su pronašli oružje. Kako nam je potvrđeno, pronađena je jedna puška, četiri pištolja, prigušivač i preko stotinu metaka raznog kalibra.

 

Uhapšena osoba inicijala A. M. iz Sirije kod sebe je imala dokument koji potvrđuje da je prijavljen u Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Sarajevu.

 

Akcija se nastavlja, a o svemu je obaviješten tužilac kao i Služba za poslove sa strancima. 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!