VIDEO/ Mokraćom čisti i zube, njeguje kožu, pere kosu...

Ona svako jutro pije vlastiti urin i kaže da joj je to pomoglo da smrša deset kilograma!

Lifestyle23.09.18, 15:17h

Ona svako jutro pije vlastiti urin i kaže da joj je to pomoglo da smrša deset kilograma!
Iako ne postoje naučni dokazi koji bi podržali prijavljene pogodnosti urina, Lea smatra da je to tajna njenog drastičnog gubitka težine i obećava da će nastaviti

 

Žena koja je izgubila devet i po kilograma kaže da svoj nevjerovatan gubitak težine duguje ispijanju sopstvenog urina. Lea Sampson (46) iz Kanade, kaže da je uspjela da izgubi kilograme zahvaljujući tome što je pila sopstveni urin, kao i da ga koristi za čišćenje zuba, pranje kose i umivanje.

 

Lea, majka dvoje djece, je riješila da odustane od dijeta nakon što joj ništa nije pomagalo da smrša, ali tada je naišla na terapiju urinom i odlučila da je isproba. Pored terapije urinom, Lea je počela da jede zdraviju hranu i izbjegava konzervisane namirnice. Do sada je izgubila devet i po kilograma i nada se da će inspirisati druge da isprobaju terapiju urinom.

 

- U 40. godini sam izgubila puno funkcija u rukama, pa nisam mogla da perem kosu. Moj prijatelj mi je poslao YouTube video u kom je jedna žena koristila urin. Shvatila sam da je to bio znak i da ako želim da se osjećam dobro, morala sam da unesem sopstveni urin kao i kada sam bila fetus. - kaže Lea.

 

- To sam radila u kadi, urinirala sam u ruke i pila sam tu tečnost. Odmah sam primijetila da sam unosila previše natrijuma i obećala sam sebi da ću odmah početi da uklanjam natrijum iz svoje ishrane - nastavlja Lea.

 

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi podržali prijavljene pogodnosti urina, Lea smatra da je to tajna njenog drastičnog gubitka težine i obećava da će nastaviti.

 

- Još uvijek pijem urin da bih se držala na težini koju imam sada i nastaviću to da radim do kraja života. - rekla je Lea.

 

U posljednje vrijeme je više žena tvrdilo da urin ima brojne prednosti za zdravlje i ljepotu, ali nema naučnih dokaza da postoji bilo kakvo pozitivno dejstvo urina na zdravlje čovjeka.

 

- Ustajem rano ujutru, popijem oko pola doze jutarnje mokraće, a zatim ostatak pijem tokom dana, koristim za pranje zuba i umivanje. Svoj dnevni urin skupljam u teglama tokom dana, pa ga uveče koristim za tuširanje. Ne samo da ga koristim za zube, već i za kosu i čišćenje kože. Gubitak težine je drastično poboljšao kvalitet mog života i otvara mi nove prilike. - kaže Lea.

 

 

(Telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!