FOTO/ KANDIDAT NSRZB-A U KRAJINI

Jerko Ivanković Lijanović ponovo u akciji: Proizvođači žale za mojim mandatom, davao sam im duplo veće poticaje!

Front22.09.18, 17:06h

Jerko Ivanković Lijanović ponovo u akciji: Proizvođači žale za mojim mandatom, davao sam im duplo veće poticaje!
Proizvođači maline, mlijeka i mesa žale za mojim mandatom tokom kojeg sam im poticaje duplo povećao, uveo nove poticaje te otkupne cjene maline održavao na minimalnoj cjeni od 3KM za razliku od aktuelne vlasti koja im je sve poticaje smanjila, ukinula, a o malinarima ili pčelarima niko više i ne brine, rekao je kandidat NS RzB-a

 

 

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović danas je u Cazinu posjetio proizvođače iz Unsko-sanskog kantona te se družio i sa stanovnicima, posjetiteljima Cazinskog sajma.


- Vrijedni proizvođači hrane iz Krajine i danas su potvrdili nažalost katastrofalnu situaciju u kojoj se nalaze, a u koju ih je dovela aktuelna vlast. Proizvođači meda se sjećaju jednokratnih pomoći koje sam im tokom svog mandata ministra poljoprivrede FBiH osiguravao. Proizvođači maline, mlijeka i mesa žale za mojim mandatom tokom kojeg sam im poticaje duplo povećao, uveo nove poticaje te otkupne cjene maline održavao na minimalnoj cjeni od 3KM za razliku od aktuelne vlasti koja im je sve poticaje smanjila, ukinula, a o malinarima ili pčelarima niko više i ne brine, rekao je kandidat NS RzB-a.

 

jerko-lijanovic-cazin-2


Ono što najviše brine stanovnike u Unsko-sanskom kantonu je odlazak njihove djece iz domova i odlazak radne snage. 


- Nakon izbora 7. oktobra, našim vrijednim proizvođačima ponovo ćemo vratiti adekvatne uslove za proizvodnju i dostojan život od svog rada. Ako ostanemo bez proizvodnje hrane ostat ćemo bez glavne garancije opstojnosti stanovnišva u BiH - poručio je Lijanović koji će i narednih dana u okviru svoje predizborne kampanje boraviti u Unsko-sanskom kantonu, navodi se u saopštenju Narodne stranke Radom za boljitak.

 

jerko-lijanovic-cazin-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!