Skandal u sarajevskoj školi

Majka prvačića nasrnula na učiteljicu, svjedoci tvrde: Imala je krv po nosu, oko usta... Intervenisala i policija!

Hronika19.09.18, 23:03h

Majka prvačića nasrnula na učiteljicu, svjedoci tvrde: Imala je krv po nosu, oko usta... Intervenisala i policija!
- Udarila je učiteljicu. Imala je krv po nosu, oko usta… Vrlo neprijatna situacija posebno zbog toga što se dogodila za vrijeme nastave – govori jedan od roditelja

 

 

 

U Osnovnoj školi "Zahid Baručija" u Vogošći danas je majka učenika prvog razreda fizički napala učiteljicu pa je na kraju intervenirala i policija!


Prema izvoru portala Hayat.ba, dječak koji pohađa prvi razred, je nakon završene nastave krenuo kući i ušao u autobus koji ih dovozi do škole i vraća kući. Kako je vrijeme odmicalo, a on se nije pojavljivalo u kući, majka se zabrinula i zaputila se prema školi misleći da se njezino dijete još uvijek tamo nalazi. Ali kako dječaka nije bilo ni u školi, tražila je objašnjenje od učiteljice šta se desilo.


Po drugoj verziji priče, dječak je rekao učiteljici kako su mu roditelji kazali da ide kući autobusom. Učiteljica mu je povjerovala i dozvolila da ide s drugom djecom. U međuvremenu je pred školu stigla majka dječaka i pitala gdje je on? Kada joj je rečeno da je kazao kako su mu, navodno, roditelji rekli da ide kući s ostalom djecom koja se voze autobusom, nastao je problem. Izašao je na jednoj od stanica, ali nije znao naći put do kuće.


- U ovom slučaju škola ne snosi nikakvu odgovornost. Njeno dijete je zajedno sa drugom djecom sjelo u autobus koji ih vozi u naselja u kojima žive. Navodno, kada je izašlo iz autobusa nije znalo pronaći stan. I tu je nastao problem. Majka tog djeteta je bez razloga napala učiteljicu jer njena obaveza nije da se nakon nastave vozi sa učenicima u autobusu i dovodi ih do kućnih vrata  – priča izvor Hayat.ba koji je želio ostati anoniman, a koji se u vrijeme incidenta našao u dvorištu škole.


Mada je intervenirala i policija, što je potvrdilo nekoliko roditelja, u policiji kažu da od jutros nisu imali intervencija u toj školi! 


- Udarila je učiteljicu. Imala je krv po nosu, oko usta… Vrlo neprijatna situacija posebno zbog toga što se dogodila za vrijeme nastave – govori jedan od roditelja.


Učiteljica je zbog ovog incidenta, kako se saznaje, zakazala vanredni roditeljski sastanak.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još