austrijski selektor pred sutrašnji meč

Foda najavio najjači sastav i igru na pobjedu na Bilinom polju

Sport10.09.18, 19:29h

Foda najavio najjači sastav i igru na pobjedu na Bilinom polju
Austrijski selektor Franco Foda i kapiten Marko Arnautović odgovarali su na pitanja novinara, naglasivši kako će igrati ofanzivno i s ciljem da slave u Zenici

 

Selekcija Austrije, koja će sutra navečer na Bilinom polju imati debi u novom UEFA-inom takmičenju, Ligi nacija, u ovom trenutku na zeničkom stadionu obavlja posljednji trening, koji je 15 uvodnih minuta bio otvoren i za novinare. 

 

Austrijski selektor Franco Foda i kapiten Marko Arnautović odgovarali su na pitanja novinara, naglasivši kako će igrati ofanzivno i s ciljem da slave u Zenici. 

 

 -Za razliku od dosadašnjih utakmica, osjećaj je malo drugačiji. Ekipa je spremna, imamo još ovaj jedan trening. Svakako da sutra želimo pobijediti, budući da je ovo ulaznica za Evropsko prvenstvo- kazao je Foda. 

 

 BiH je, podvukao je Foda, jako dobar tim, koji ima Edina Džeku i Miralema Pjanića, a posebno je apostrofirao i kvalitet bh. krilnih igrača. 

 

-Proteklih smo dana imali jako kratke treninge, jer smo imali prijateljsku utakmicu (protiv Švedske-op.a). Znamo da za protivnika imamo jakog rivala i navijače, ali i mi želimo pobjedu te ćemo pokušati biti agresivni i nametnuti svoj stil- poručio je Foda, koji je za sutra najavio najbolji tim koji ima na raspolaganju. 

 

Arnautović je napomenuo kako nisu došli zbog zabave, nego zbog igre te da očekuje da tako i njegovi saigrači razmišljaju. Osvrnuo se i na činjenicu da će prvi put nositi kapitensku traku.   

 

-Sama kapitenska vrpca neće utjecati na moju igru. Na meni je da vodim tim i da odigramo dobru utakmicu. BiH ima kvalitetne igrače, to je vrlo jaka reprezentacija, ali mi ćemo sutra dati sve od sebe da tri boda odnesemo kući- poručio je Arnautović, te napomenuo kako bh.tim, osim jako kvalitetnih Džeke i Pjanića, ima i druge kvalitetne igrače na koje moraju motriti.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!