nakon mafijaške likvidacije u banjaluci

Darko Ćulum: Ubistvo Ostojića u vezi s kriminalnim grupama, a pronašli smo i vozilo, ukradeno u Sarajevu...

Hronika10.09.18, 15:17h

Darko Ćulum: Ubistvo Ostojića u vezi s kriminalnim grupama, a pronašli smo i vozilo, ukradeno u Sarajevu...
Istakao je da je činjenica da se na području RS posljednjih godina desilo nekoliko ubistava, koja se mogu okarakterisati kao "mafijaška"

 

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum tvrdi da se ubistvo Damira Ostojića, 5. septembra u Banjoj Luci, može dovesti u vezu s obračunom kriminalnih grupa iz regije. 

 

- Zajedno sa tužilaštvom se provodi intenzivna istraga. Pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su ga koristili izvršioci, a u kojem je bila puška koja je izgorjela. Vozilo je prije mjesec i po ukradeno na području Sarajeva – kazao je Ćulum novinarima u Banjoj Luci. 

 

Istakao je da je činjenica da se na području RS posljednjih godina desilo nekoliko ubistava, koja se mogu okarakterisati kao "mafijaška", ali da se ne može reći da je "RS poligon za obračun takvih kriminalnih grupa". 

 

Govoreći o nekim obračunima i ubistvima koja su se dešavala u regionu, dodao je da se jedan dio takvih dešavanja "prenosi i na RS". 

 

- Neka od tih lica traže utočišta i u RS-u. Imamo određenih informacija da se dio bezbjednosno interesantnih lica nalazi na prostoru RS. Radimo na tome i pratimo te osobe – ustvrdio je Ćulum. 

 

Naveo je i da je zadovoljavajuće stanje sigurnosti u RS-u, bez obzira na sve događaje koji su se  dogodili u posljednje vrijeme. 

 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač najavio je da će biti suspendovana s posla dvojica banjalučkih policajaca umješanih u nestanak donjeg veša ubijenog Davida Dragičevića

 

- Ne bih rekao da se ovdje radi o svjesnom prikrivanju, već nemaru i lošem odnosu prema poslu. To se ne bi smjelo desiti - kazao je. 

 

Tvrdi da je jučer u Čelincu "rukovodstvo PDP-a učestvovalo u provokaciji predsjednika RS-a Milorada Dodika“. 

 

- Igor Crnadak je dovezao i odvezao Draška Stanivukovića na mjesto događaja. To ne može da prođe bez odobrenja Branislava Borenovića. Oni moraju da objasne javnosti da li je njihova politička platforma da provociraju i napadaju drugu opciju...Stanivuković je zloupotrbljen od ljudi koji vode PDP. Neka razmisli da li su mu prijatelji oni koji ga guraju u takve aktivnosti – rekao je Lukač i potvrdio da će biti podnesene prekršajne protiv dvije osobe, koje su jučer u Čelincu bile sa Stanivukovićem i imali kamenje u rukama u blizini štićenih osoba. 

 

Lukač tvrdi da mu niko od očevidaca nije potvrdio da je Dodik udario Stanivukovića i izbio mu telefon iz ruke.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!