gadosti kakve ne možete zamisliti

Fekalije plivaju par metara od kupača: Ovo su najprljavije plaže na Jadranu, izbjegavajte ih u širokom luku!

Hronika20.08.18, 11:31h

Fekalije plivaju par metara od kupača: Ovo su najprljavije plaže na Jadranu, izbjegavajte ih u širokom luku!
Nakon drame oko ekološke katastrofe zbog izlijevanja nafte po moru, kod veslačkog kluba u Gomilici, fekalije su plivale samo nekoliko metara od prvih kupača

 

Uz fotografije velikih zagađenja portal morski.hr popisao je sve plaže koje su ovog ljeta umjesto plavih zastava bile zasute fekalijama i natpisima o zabrani kupanja.

 

Upozorili su pritom na činjenicu kako se kritične plaže hvale najmodernijim sustavima uređenja fekalnih voda, često financiranim iz sredstava Europskih fondova.

 

KAŠTEL KAMBELOVAC

Nakon drame oko ekološke katastrofe zbog izlijevanja nafte po moru, kod veslačkog kluba u Gomilici, fekalije su plivale samo nekoliko metara od prvih kupača.

 

DUBROVNIK

U uvali Pile građani su Županijskom Zavodu za javno zdravstvo dojavili onečišćenje mora. Stanje na terenu je bilo takvo da su djelatnici zabranili kupanje. Krivac nije otkriven.


VODICE

Vodičanima su fekalije plivale po cesti nakon što je jedan građevinski investitor probušio rupu tamo gdje nije treba. Tvrtka Vodovod i odvodnja iz Vodica podnijele su kaznenu prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, a susjedi su investitora optužili za teroristički čin.

 

MLJET

Mještani Pomene otkrili su da je privatni poduzetnik svoju septičku jamu cisternom istresao u Nacionalni park Mljet.

 

KAŠTEL GOMILICA

Domaći jahtaš iz Marine Kaštela istovario je svoj spremnik usred marine.

 

RAŠKI ZALJEV

U zaljevu se izlila tona mazuta, kupanje je zabranjeno, a uzgajivači školjaka bili su prisiljeni školjke baciti.


OPATIJA

Grad Opatija poslao je obavijest građanima kako je posljednje uzorkovanje mora otkrilo da je kvaliteta morske vode na dijelu plaže Slatina, ispod hotela Milenij, nezadovoljavajuća. Kupanje je privremeno zabranjeno. 

 

KORČULA

Napuknuta kanalizacijsku cijev ispred Korčule u srpnju je danima virila iznad površine mora.
 

SUPETAR

U uvali Splitska izvode se radovi na kanalizacijskom ispustu, uz upozorenje izvođača kako osiguravaju “minimalnu propusnost ispusta, no zbog zaštite javnog zdravlja mole da se do daljnjega ne koriste za kupanje plažne površine s pripadajućim akvatorijem na potezu Punta - Mali bok - Riva - Pod Krnji rat”.

 

(Morski.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!