uznemirujuće fotografije/ homofobni ispad o kojem bruje mediji

Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!

Hronika14.08.18, 09:36h

Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!
Freemanu je bolest dijagnosticirana prije tri godine, „on je sada poput djeteta“, kaže Padovani

 

Epohalan uspjeh hrvatske katoličke homofobne kulture: Hrvatica otprije poznata policiji po svojim homofobnim ispadima u Belgiji inicijatorica je i sudionica brutalnog premlaćivanja talijanskoga crtača stripova Maura Padovanija (47) i njegova muža Toma Freemana (59), oboljeloga od Alzheimerove bolesti (što su napadači znali ali nisu marili) - piše Inoslav Bešker za Slobodnu Dalmaciju.

 

Freemanu je bolest dijagnosticirana prije tri godine, „on je sada poput djeteta“, kaže Padovani.


O zasjedi i premlaćivanju u nedjelju u Gentu, u Flandriji, javile su mnoge svjetske agencije, a mnogi portali su prenijeli Padovanijev status s Facebooka.


Napadači, klasična obitelj sastavljena od muža i žene, mirnih susjeda homoseksualnoga bračnog para, čekali su ih u zasjedi iza parkinga za invalide. Žena je iskrsnula između dvaju automobila, pljunula na staklo. Kad je Freeman, kako tvrdi Padovani u današnjem intervjuu za portal Genova Today, otvorio suputnička vrata svog automobila i upitao: „Što se dogodilo?“, žena ga je udarila šakom u lice, a njezin muž ga je zviznuo koljenom u leđa i srušio na tlo, slomivši mu dva kralješka.


Budući da su napadači susjedi, znali su da je stariji muškarac obolio od Alzheimera, ali svejedno to nije spriječilo napadača da ga napadne s leđa i nanese mu ozljedu koja ga može doživotno osakatiti.


Padovani je zgrabio polugu kojom blokira spojku automobila i krenuo prema napadaču, nastojeći ga, kaže, zaplašiti i odvratiti od daljnjeg udaranja Freemana, bespomoćnoga i nepomičnoga na tlu. Napadač je, mlađi i snažniji, oteo tu polugu i zadao Padovaniju dvadesetak udaraca po tijelu i glavi, onesvijestivši ga.


Homofobi su se na to povukli, ostavivši žrtve bespomoćne na tlu.


Policija je uhitila bračni par koji, kaže, ima već dugo na zubu homoseksualne, a četiri godine progone i napadaju svoje susjede Padovanija i Freemana.


„Tom je dobio udarac šakom u lice prije dvije godine, a ja sam napadnut prije samo dva mjeseca. Drugom prilikom žena, koja živi kat iznad nas, gađala me dvjema punim opekama na mom balkonu, promašivši me za dlaku. Policija nikada nije učinila ništa“, kaže Padovani.


Ovaj put ih je privela, ženi je zabranila da im prilazi barem mjesec dana, a muškarac je u istražnom zatvoru. Sudac će odlučiti hoće li mu se suditi za nanošenje teške ozljede. Zakon u Belgiji kaže da se kazna, ako je zločin počinjen iz rasne, rodne, etničke ili slične mržnje, naprosto udvostručava, bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu do isteka zadnjeg dana zatvorske kazne.


Da ne bude zabune: i žrtve i napadači su Evropljani, državljani Evropske unije, dionici evropske kulture.


Belgijski izvori kažu da je duša homofobnog para bijesna žena, Hrvatica, a da je njezin muž, poveći Bugar, bespogovorno sluša.

 

 

(Slobodna Dalmacija, Foto: Facebook, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook