saznajte i cijene ulaznica

SFF 2018.: Počasno Srce Sarajeva Nuriju Bilge Ceylanu i Nijazu Hastoru

Mediji01.08.18, 12:14h

SFF 2018.: Počasno Srce Sarajeva Nuriju Bilge Ceylanu i Nijazu Hastoru
Najveće interesovanje, sada već tradicionalno, vlada za filmove iz programa Open Air te Takmičarskih selekcija Festivala, a ne izostaje zanimanje ni za ostale programe, saopćeno je iz SFF-a

 

Od puštanja u prodaju ulaznica online putem za programe 24. Sarajevo Film Festivala, bilježi se veliki interes publike. 

 

Najveće interesovanje, sada već tradicionalno, vlada za filmove iz programa Open Air te Takmičarskih selekcija Festivala, a ne izostaje zanimanje ni za ostale programe, saopćeno je iz SFF-a. 

 

Od jučer je u distribuciji i Journal Sarajevo Film Festivala, sa cijelim programom i svim informacijama o filmovima i projekcijama. Journal se može pronaći u Bosanskom kulturnom centru gdje će i ove godine biti Glavni Box Office, kao i u Meeting Pointu, a od volontera SFF-a na ulicama grada može se preuzeti primjerak. 

 

Iz godine u godinu raste interes za online prodaju - putem zvanične web stranice SFF-a. 

 

On-line prodaja ulaznica počela je 30. jula, a maksimalan broj ulaznica koje je moguće kupiti za jednu projekciju je četiri. 

 

Cijena ulaznica za ljetno kino Raiffeisen za otvaranje je 15 KM, a za ostale projekcije - 10 KM. Cijene ulaznica za Kino Meeting Point su: 5 KM, 6 KM i 7 KM, Narodno pozorište: otvaranje - 15 KM, ceremonija dodjele nagrada - 20 KM, a ostale projekcije - 5 KM, 6 KM i 8 KM. U Multipleks Cinema City cijene ulaznica su: 4 KM, 5 KM i 7 KM, Sarajevsko Summer Screen: sve projekcije - 7 KM, Art kino Kriterion - 5 KM, Pozorište mladih Sarajevo - 4 KM, Kino Novi Grad - 3 KM, Ljetno kino Novi Grad - 5 KM te MMC - Kino Ilidža - 3 KM i 5 KM.

 

Počasno Srce Sarajeva Nuriju Bilge Ceylanu i Nijazu Hastoru


Dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva 24. Sarajevo Film Festivala je turski reditelj Nuri Bilge Ceylan, jedan od najcjenjenijih filmskih autora današnjice. Nagrada se Ceylanu dodjeljuje u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i podršku Sarajevo Film Festivalu. Nuri Bilge Ceylan je i počasni gost programa Posvećeno 24. Sarajevo Film Festivala.


Ceylan, inače diplomirani inžinjer elektrotehnike čija je prva ljubav bila fotografija, izuzetan je umjetnik i pokretačka snaga globalne produkcije art-house filma. Filmski kritičari ga opisuju kao autora originalnog kinematografskog stila zasnovanog na iznimno emotivnim filmovima jedinstvene atmosfere koji propituju tradicionalne vrijednosti i porodične odnose, istražuju ljudsku dušu i obrađuju egzistencijalne teme poput pitanja života i smrti.


Dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva 24. Sarajevo Film Festivala je i Nijaz Hastor, vlasnik i osnivač ASA Prevent grupacije te osnivač Fondacije Hastor. Nagrada se dodjeljuje gospodinu Hastoru u znak priznanja za kontinuiranu podršku razvoju Sarajevo Film Festivala te za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u Jugoistočnoj Europi.
 Počasno Srce Sarajeva Nijazu Hastoru


Nijaz Hastor jedan je od najuspješnijih poduzetnika u Evropi, osnivač i vlasnik ASA Prevent grupacije, koja posluje u 12 država svijeta i zapošljava 14.000 uposlenika. Skromnost, pravičnost i dostojanstvo su vrline koje krase ovog poduzetnika, vizionara i istinskog filantropa. ASA Prevent je jedan od industrijskih lidera u regionu i pored Njemačke i Bosne i Hercegovine, prisutna je još u Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji, Hrvatskoj, te u Brazilu, Rusiji, Maroku, Turskoj i Južnoafričkoj Republici. U Bosni i Hercegovini ASA Prevent je najveća privatna kompanija sa 7500 uposlenih, te jedan od vodećih izvoznika. Zahvaljujući mudrosti i poduzetničkoj viziji Nijaza Hastora, Bosna i Hercegovina pozicionirala se na mapu vodećih dobavljača u oblasti autoindustrije u Evropi, i među top 100 industrijskih proizvođača u oblasti metala, namještaja i mode.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook