DOK RAJKO VASIĆ PRIJETI NOVIM GENOCIDOM

Kada Dodik poruči da je molitva sa džamija - 'arlaukanje', znate li šta to stvarno znači?!

Front20.07.18, 14:26h

Kada Dodik poruči da je molitva sa džamija - 'arlaukanje', znate li šta to stvarno znači?!
Lekciju smo naučili devedesetih. I zato ne smijemo dopustiti njeno ponavljanje. Jer je nećemo preživjeti, kao što nam to Milorad Dodik jasno i otvoreno poručuje, upozorava Građanski savez

 

 

 

Građanski savez smatra izjave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, da je pozivanje na molitvu sa džamija „arlaukanje“ otvorenim pozivom na nasilje i novi rat.


Koalicija, tačnije osovina zla Milorad Dodik-Dragan Čović neće, kao što vidimo, prezati ni od toga da krene stopama Radovana Karadžića i Mate Bobana u namjeri da izazovu raspad Bosne i Hercegovine. Izjava Milorada Dodika da su oni koji muslimanske vjernike pozivaju na molitvu, kao i oni koji se tom pozivu odazivaju zapravo životinje – jer, životinje arlauču, a ne ljudi – nije samo karadžićevski tip dehumanizacije više od polovine stanovništva BiH, nego pokazuje da u njegovom slučaju imamo posla sa najvećim poznatim jednoćelijskim organizmom.


Ali, to ne znači da ga treba potcijeniti: Dodik je pod nosom vladajuće većine od režimske policije formirao paralelne oružane snage, a jedan od dvojice njegovih glavnih ideologa, Rajko Vasić otvoreno prijeti novim genocidom. Državne institucije, koje su imale smisla kada su osnovane su sada pod kontrolom koalicije Čović-Dodik, što se vidi i iz odbijanja glavne tužiteljice BiH, Gordane Tadić da naredi istragu protiv Vasića zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne i vjerske mržnje.


Mi u GS-u smo učinili sve što smo mogli da spriječimo ostvarivanje punog potencijala koalicije Čović-Dodik nakon izbora u oktobru i stoga pozivamo probosanske stranke i njihova rukovodstva da shvate da imamo posla sa najozbiljnijim udarom na državu od 1992. godine. Svrha savezništva Čović i Dodik, kako se to pokazalo i jučer u parlamentu FBiH, je svođenje građanske većine u BiH na podjarmljenu robovsku kastu.


Suština njihovog plana B je genocidna. Stoga, još jednom i ovim putem pozivamo na nastavak procedure za usvajanje Zakona o izbornim jedinicama, nakon smjene Dodikovog Drage Puzigaće. Alternativa Zakonu o izbornim jedinicama je haos i nasilje.


Mi iz GS-a smo također zahvalni i predstavnicima međunarodne zajednice na šutnji nakon posljednjih Dodikovih izjava. Njihova šutnja govori mnogo rječitije od nas ono što tvrdimo sve vrijeme: da nam niko neće pomoći ako ne pomognemo sami sebi. Dodik, koji muslimane u BiH otvoreno, na televiziji, proglašava životinjama će koliko sutra opet biti rado viđen sagovornik raznih vigemarka i incka u ovoj zemlji. Jer, principi liberalne demokratije za EU prestaju tamo gdje počinje muslimanska većina. Nema nikakve potrebe da tu lekciju učimo dva puta.


Naučili smo je devedesetih. I zato ne smijemo dopustiti njeno ponavljanje. Jer je nećemo preživjeti, kao što nam to Milorad Dodik jasno i otvoreno poručuje, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!