Kostelića optužuju za rasizam nakon finala SP-a

'Pa, bolan Ivice, što nisi stavio i zastavu BiH, jer svi najbolji igrači Hrvatske su iz te zemlje, pa i trener'

Sport18.07.18, 09:06h

'Pa, bolan Ivice, što nisi stavio i zastavu BiH, jer svi najbolji igrači Hrvatske su iz te zemlje, pa i trener'
Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog OLIMPIJSKOG i svjetskog šampiona u potpunosti neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se, napisao mu je jedan obožavatelj

 

Ivica Kostelić svojom je objavom na Facebooku u kojoj se osvrnuo na finale Svjetskog prvenstva uzburkao strasti među svojim obožavateljima.

 

Naime, Kostelić je na Facebooku objavio fotografiju zastave - Gvineje, očito aludirajući na afričko porijeklo većine francuskih nogometaša.

 

 

To se nije svidjelo brojnim njegovim obožavateljima.

 

"Vi i Vaša sestra ste moji skijaški uzori. Gledam Vaše uspjehe svakodnevno, razmišljam o skijanju i kad je ljeto i sve što volim je samo snijeg i rekreacija na snijegu koju sam upio od Vas. Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog OLIMPIJSKOG i svjetskog šampiona u potpunosti neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se", napisao mu je jedan.

 

"Stvarno? Nisam očekivala ovaj nivo od tebe. Iznenadio si me, baš sam uz to da je i Hrvatska izgubila, tužna", napisala mu je druga obožavateljica.

 

"Jadno je umanjivati nečiji uspjeh samo jer je drugog porijekla. Kakve veze ima što su crni ili što su im korijeni iz Afrike? Francuzi su na papiru i uostalom prilično su dobro igrali. Umjesto radovati se dobroj igri hrvatskih igrača i visokoj poziciji ovako reagirati je u najmanju ruku neprimjereno i jadno", stoji u drugom komentaru.

 

"Od jednog šampiona ovo...", stoji u jednom komentaru.

 

"Pa bolan Ivice što nisi stavio i zastavu Bosne i Hercegovine jer svi najbolji igrači Hrvatske su iz te zemlje, pa i trener također. Kako samo jadno padaš tako nisko", napisao je jedan u komentarima.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook