Strava u Crnoj Gori

Nahranila bebu, zamotala je u deku i bacila u rijeku: Majka priznala zločin, kaže da je 's tim djetetom nisu htjeli ni otac ni muž'

Hronika04.07.18, 20:29h

Nahranila bebu, zamotala je u deku i bacila u rijeku: Majka priznala zločin, kaže da je 's tim djetetom nisu htjeli ni otac ni muž'
To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase i kad sam vidjela da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila, ispričala je Kastrati tužiocu

 

Jeziv slučaj već dva dana potresa Crnu Goru - mlada majka, Edini Katrati (18), u rijeku je bacila svog četvoromjesečnog sina. Njoj je određeno trodnevno zadržavanje nakon što je priznala da počinila ovaj monstruozni zločin. A kao objašnjenje rekla je da je "sa tim djetetom nisu htjeli ni otac, ni muž".

 

Tužilac je taj postupak Kastratijeve, koja je do prošle sedmice živjela sa nevjenčanim suprugom V. H. (24) i drugim 18-mjesečnim sinom, kvalifikovao kao krivično djelo teško ubistvo-ubistvo djeteta, za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina zatvora.

 

- Radi se o djetetu koje je staro svega četiri meseca. Katrati je priznala izvršenje krivičnog djela, iznoseći posebno razloge a to je da je imala određene nesuglasice sa svojim suprugom koji je navodno tukao, govorio joj pogrdne riječi - rekao je Lukač.

 

Kako je dodao, Katrati je rekla da više nije htjela sa suprugom da živi.

 

- To je bio razlog da se riješi tog djeteta - kaže Lukač.

 

Nahranila dijete, zamotala u ćebe i otišla do rijeke...

 

Izvor iz istrage ispričao je da je Kastrati, iznoseći svoju odbranu, objasnila da je u petak popodne bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu.

 

Tri dana ranije napustila je sa djetetom kuću u selu Hoti kod Plava, gdje je živjela sa djecom, suprugom i njegovim roditeljima.

 

- To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase i kad sam vidjela da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila - ispričala je Kastrati tužiocu, izražavajući kajanje i žaljenje što je to uradila, prenio je “Vijestima” izvor iz istrage.

 

Navodno je saopštila tužiocu da je prvo htejla da ga ostavi na nekom putu kojim niko ne prolazi, kako bi tu umro.

 

- Rekla je da je nisu htjeli ni muž, ni otac sa tim djetetom - rekao je sagovornik „Vijesti“.

 

Muža lagala gdje je dijete

 

Kastrati se sa mužem V. H. navodno vidjela nekoliko puta otkad je bacila bebu u rijeku, jer je poslom bio u Plavu. Njemu su navodno bili sumnjivi njeni odgovori na pitanje gdje je dijete, pa je prekjuče prijavio njegov nestanak, a Kastrati je uhapšena preksinoć.

 

Izvor iz istrage je rekao da je ona ranije više puta odlazila od svog nevjenčanog supruga koji je sumnjao da je on otac mlađeg djeteta, što je navodno bio i uzrok njihovih čestih svađa.

 

Lukač je Vijestima potvrdio da je tokom izviđaja pretražen teren oko Plavske reke, ali dijete još nije pronađeno.

 

- Nakon isteka tužilačkog zadržavanja donijeću naredbu za sprovođenje istrage sa predlogom za određivanje pritvora, a onda slijedi i saslušanje većeg broja svjedoka, kao i posmatranje osumnjičene od strane ljekara odgovarajuće struke - najavio je Lukač.

 

Nije prijavljivala nasilje

 

Iz NVO SOS telefon u Plavu Vijestima su kazali da se Edina Kastrati nije javljala toj organizaciji zbog eventualnog porodičnog nasilja.

 

- Postoji dosta skrivenih slučajeva nasilja. Bilo je i dosta surovih ubistava u ovom kraju, ali ovako nešto još nije zabilježeno. Ne postoji nikakvo opravdanje, pa ni to što Edina ima 18 godina - kazao je sagovornik iz te NVO.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook