U 'Orlandu' 10 godina organizirali pružanje seksualnih usluga

Potvrđena optužnica protiv Selvedina Bulbula i još četiri žene zbog navođenja na prostituciju i pranja novca

Hronika03.07.18, 15:38h

Potvrđena optužnica protiv Selvedina Bulbula i još četiri žene zbog navođenja na prostituciju i pranja novca
Prema tužbenim navodima, akteri ovog slučaja terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali "brzu i dobru zaradu“

 

Kantonalni sud Sarajevo (KSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Selvedina Bulbula, Selme Delić, Arnele Ožegović, Ehlimane Čehajić i Lamije Avdić, koji se terete za više krivičnih djela.

 

Naime, Selvedin Bulbul i Selma Delić optuženi su za nedozvoljenu trgovinu, navođenje na prostituciju i pranje novca, dok se Ehlimana Čehajić, Arnela Ožegović i Lamija Avdić terete za krivično djelo - navođenje na prostituciju, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

 

akcija-neon

 

Prema tužbenim navodima, akteri ovog slučaja terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali "brzu i dobru zaradu“.

 

arnela-ozegovic

Arnela Ožegović

 

Kako se u optužnici navodi, djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 KM, a polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali bi za sebe.

 

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je Sudu produženje pritvora Selvedinu Bulbulu i Selmi Delić, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi, i to novca u iznosu od oko 100.000 KM i tri automobila.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook