FOTO/ BOSANSKI SPECIJALITET OBORIO REKORD

U Berlinu prodata najskuplja porcija ćevapa na svijetu: Preliveni 24-karatnim zlatom, a cijena frapanta...

Lifestyle28.06.18, 11:06h

U Berlinu prodata najskuplja porcija ćevapa na svijetu: Preliveni 24-karatnim zlatom, a cijena frapanta...
U Berlinu je organiziran zanimljiv projekat pod nazivom "Baška Ćevap" povodom osnivanja humanitarne fondacije "Jedno srce za djecu", čija misija će biti da pomogne djeci u razvoju u BiH

 

 

Bosanski ćevap jedan je od najpoznatijih specijaliteta u Bosni i Hercegovini, i jedna od ključnih asocijacija pri pomenu naše domovine u svijetu.


U Berlinu je organiziran zanimljiv projekat pod nazivom "Baška Ćevap" povodom osnivanja humanitarne fondacije "Jedno srce za djecu", čija misija će biti da pomogne djeci u razvoju u BiH. U okviru projekta "Baška Ćevap" prodata je najskuplja porcija ćevapa na svijetu, za rekordnih 1.500 eura.


Ćevapi preliveni 24-karatnim jestivim zlatom, servirani su u predivnoj garnituri sarajevskog kazandžije Mirsada Brkanića.

 

baska-cevap-2


- Prvi donator koji je kupio ove ćevape je Osman Felić iz Gate kod Bihaća, koji živi u Berlinu, a koji je veliki prijatelj i čest gost restorana „Sarajevo Inn Grunewald“. Veći dio sredstava od prodaje ćevapa bit će podijeljen u humanitarne svrhe u BiH. Za sada je prodato pet porcija po cijeni od 1.500 eura, a donator je u znak zahvalnosti dobio servis na poklon. Razgovarao sam sa nekoliko prijatelja o pokretanju jedne fondacije koja bi dala doprinos pomoći siromašnima, uz poseban akcenat na djecu. Ova inicijativa urodila je plodom u samom startu, i uskoro ću posjetiti nekoliko škola u BiH. Među zvanicama na svečanosti bio je veliki broj pripadnika diplomatskog kora, ali i Jasmila Žbanić i njen suprug Damir, te dragi prijatelji i partneri iz Sarajeva, među kojima i Enes Kaltak – kaže Mirsad Fikić, vlasnik restorana „Sarajevo Inn Grunewald“.

 

baska-cevap-1


Projekat pod nazivom "Baška Ćevap" održan je u sklopu proslave treće godišnjice restorana „Sarajevo Inn Grunewald“ u Berlinu, koju su proslavili gosti i prijatelji uz bogat muzički program. Ina Hamzić sa bendom je muzikom ukrasila cijelu priču i pobrala simpatije njemačke publike, a svojim super nastupom je obezbijedila ponovni dolazak u Berlin. Pored Ine su gostovali Goran i Zoran Nelkovski, koji su izveli instrumentalnu muziku Balkana.


U znak zahvalnosti za dobru saradnju sa ambasadorom Bosne i Hercegovine, kao i promociju Sarajeva i Bosne i Hercegovine u Berlinu, ambasador BiH Željko Janjetović uručio je počasnu zahvalnicu vlasnicima restorana Aidi i Mirsadu Fikiću.


- Mnogo sam zahvalan svima koji podržavaju naš rad. Ova zahvalnica nije dodijenjena samo meni već i našim saradnicima, jer bez njih ne bi uspjeli. Čini me sretnim što mogu na ovaj način da promovišem grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Pored svih obaveza nađe se vremena da nekom i pomognemo - kazao je Fikić, koji se posebno zahvalio voditeljskom paru Rabih-Rabea Hijazi i Louisa koji rade za kanal Pro 7.

 

baska-cevap-4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!