NOVA SITUACIJA - NOVA MOGUĆNOST

Preokret u 'slučaju Mamić': Hoće li Sud BiH ipak donijeti odluku o izručenju Hrvatskoj?!

Hronika23.06.18, 20:08h

Preokret u 'slučaju Mamić': Hoće li Sud BiH ipak donijeti odluku o izručenju Hrvatskoj?!
Naime, radi se o postupku po međunarodnoj potjernici, i novonastala situacija ostavlja mogućnost da Sud BiH ponovno odlučuje po, eventualnom, prijemu molbe R Hrvatske

  

Izvanraspravno vijeće Suda Bosne i Hercegovine preinačilo je prvostepeno Rješenje ovog suda od 15. juna na način da se odbija zahtjev  Republike Hrvatske za određivanje pritvora prema Zdravku Mamiću po osnovu međunarodne difuzne potjernice od 12. juna. 


- Istovremeno, u Rješenju se konstatira da će eventualna odluka o ispunjenju zakonskih pretpostavki za izručenje potraživanog (Zdravka Mamića) biti donesena po eventualnom prijemu molbe za njegovo izručenje države-moliteljice, odnosno Republike Hrvatske - kazao je za Fenu Mamićev advokat Zdravko Rajić


Naime, radi se o postupku po međunarodnoj potjernici, i novonastala situacija ostavlja mogućnost da Sud BiH ponovno odlučuje po, eventualnom, prijemu molbe R Hrvatske. 


Bivši izvršni direktor zagrebačkog NK Dinamo je, uoči izricanja prvostepene presude pred Županijskim sudom u Osijeku kojom je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora, prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine i tako postao nedostupan organima hrvatskog pravosuđa. Ubrzo nakon toga uslijedilo je raspisivanje međunarodne potjernice, ali je njegovo izručenje odbijeno. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook