Nesretni Zeničanin na liječenju u KCUS-u

Detalji nesreće na Željezničkoj stanici: Popeo se na vagon da napravi selfi, pa ga udarila struja

Hronika18.06.18, 12:53h

Detalji nesreće na Željezničkoj stanici: Popeo se na vagon da napravi selfi, pa ga udarila struja
Nesretni Zeničanin, odmah nakon što ga je udarila struja, vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, a zbog težine povreda prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS)

 

U zeničkom naselju Blatuša, tačnije na Željezničkoj stanici, u četvrtak oko 18.30 sati odvijala se prava drama nakon što je Denisa Kitovnicu udarila struja. Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, do nesretnog slučaja došlo je kada se Kitovnica popeo na teretni vagon.

 

- Na kolosijeku „Željeznica FBiH“ došlo je do nesretnog slučaja kada se D. K. iz Zenice popeo na teretni vagon, kojom prilikom je došlo do zatvaranja strujnog kola - kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK, prenosi Avaz.

 

Nesretni Zeničanin, odmah nakon što ga je udarila struja, vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kantonalnu bolnicu Zenica, a zbog težine povreda prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

 

- Njemu su zenički ljekari konstatirali teške, životno ugrožavajuće povrede, zbog čega je prevezen na liječenje u Sarajevo - dodaju iz policije.

 

Prema nezvaničnim informacijama, a kako tvrde očevici ovog nemilog događaja, navodno se Kitovnica popeo na vagon kako bi napravio fotografiju, ali istraga će pokazati šta se tačno dogodilo.

 

Posebno su bile šokantne scene kada je Zeničanina udarila struja, što je izazvalo krvarenje iz skoro cijelog tijela. Brojni mještani Blatuše koji su se u trenutku udara strujom zadesili u neposrednoj blizini nesretnog čovjeka, ostali su u šoku.

 

Iako preplašeni, pokušavali su mu pomoći i spasiti život. Neki su ga posipali zemljom, drugi su pozivali Hitnu pomoć. Uviđaj su obavili pripadnici PU I Zenica s dežurnim kantonalnim tužiocem.

 

Zabrinjavajuća je činjenica što dionicu na kojoj se dogodila nesreća svakodnevno koriste brojni mještani naselja Blatuša, koji prelaze prugu i vagone kako bi ovom prečicom skratili put do kuća i stanova.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook