Neočekivan potez u Sudu BiH

Suđenje prekinuto, Kemal Čaušević ostao bez advokata: Asim Crnalić napustio sudnicu i otkazao punomoć svom klijentu

Hronika24.05.18, 10:15h

Suđenje prekinuto, Kemal Čaušević ostao bez advokata: Asim Crnalić napustio sudnicu i otkazao punomoć svom klijentu
Čaušević je dobio rok od sedam dana da izabere novog advokata ili će mu mu u suprotnom Sud dodijeliti branioca po službenoj dužnosti

 

 

 

Suđenje bivšem direktoru UIOBiH Kemalu Čauševiću, optuženom za kriminal težak 1,7 miliona KM, i uvozniku tekstila Anesu Sadikoviću, optuženom za davanje dara, prekinuto je danas jer advokat prvooptuženog Asim Crnalić napustio sudnicu i otkazao punomoć svom klijentu, javlja Oslobođenje.


Razlog njegovog napuštanja je to što je Čaušević zatražio da se postupak vrati na početak jer je prošlo više od 30 dana od prethodnog ročišta.


Advokat Crnalić je pojasnio da je Sudu BiH, pred kojim se vodi proces, ranije dao saglasnost da se proces može nastaviti bez vraćanja početak jer je odbrana bila ta koja je tražila odgode ročišta.


- Mi smo tražili odgode ročišta jer je Sadiković u međuvremenu doživio saobraćajnu nestreću, tako da nije Tužilaštvo odgovorno za otkazivanje ročišta, kazao je Crnalić.


Čaušević je dobio rok od sedam dana da izabere novog advokata ili će mu mu u suprotnom Sud dodijeliti branioca po službenoj dužnosti.

 

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook