Reakcija na izjavu ministra MUP-a RS-a

Ambasada SAD-a odgovorila na Lukačeve tvrdnje da štite Vaskovića: Svaku prijetnju novinarima smatramo ozbiljnom...

Front10.05.18, 16:26h

Ambasada SAD-a odgovorila na Lukačeve tvrdnje da štite Vaskovića: Svaku prijetnju novinarima smatramo ozbiljnom...
U Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH kažu da su se SAD oduvijek snažno zalagale za pravo na slobodno izražavanje građana u demokratskom društvu

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS da novinar bloger Slobodan Vasković "terorizira svojim pisanjem Republiku Srpsku" i da je "mrzi iz dna duše" i dodao da ga štiti ambasador SAD.

 

U Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH za Avaz kažu da su se SAD oduvijek snažno zalagale za pravo na slobodno izražavanje građana u demokratskom društvu.

 

- Građani novinari i nezavisni mediji ključni su stub istinske demokratije. Mediji postoje da bi informirali i istraživali, te zahtijevali od institucija da budu odgovorne prema građanima kojima služe. Svaku prijetnju nezavisnim medijima i građanima novinarima smatramo vrlo ozbiljnom i neprihvatljivom prijetnjom demokratiji - kazali su u Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!