Pretresi na tri lokacije

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeni dileri, pronađena droga, oružje, bomba...

Hronika13.04.18, 15:18h

Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšeni dileri, pronađena droga, oružje, bomba...
Od oružja, pronađeni su automatska puška MP40 s devet metaka kalibra 9 milimetara, ručna bomba, okvir za pištolj s pet metaka kalibra 7,65 milimetara

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer pod nadzorom Tužilaštva KS realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Gabela", u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

 

Prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi objekata na tri lokacije na području Sarajeva, gdje su pronađeni određena količina raznih vrsta opojnih droga, oprema za laboratorij, vage, vatreno oružje, novac i mobiteli.

 

Oduzeti su blizu 126,3 grama opojne droge spid, 27,1 gram marihuane, dvije stabljike koje izgledom asociraju na opojnu drogu kanabis, staklenu teglu sa suhom zeljastom materijom koja izgledom asocira na opojnu drogu skank, vrećice sa blizu 0,5 kilograma mješavine duhana i opojne droge koja podsjeća na skank, boca s nepoznatom tekućinom, s natpisom "metanol" i PVC vrećica s nepoznatom bijelom praškastom materijom.

 

Od oružja, pronađeni su automatska puška MP40 s devet metaka kalibra 9 milimetara, ručna bomba, okvir za pištolj s pet metaka kalibra 7,65 milimetara.

 

Pretresima je pronađen i novac u iznosu od 400 KM.

 

Prilikom realizacije navedene operativne akcije na području grada Sarajeva izvršeno je hapšenje dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Osobe su privedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade nakon čega će biti predate Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook