FOTO/ Beogradski patolog utvrdio drugačije vrijeme smrti

Druga obdukcija Davida Dragičevića: 'Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili, onda je nakljukano drogama i bačeno'

Hronika12.04.18, 11:25h

Druga obdukcija Davida Dragičevića: 'Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili, onda je nakljukano drogama i bačeno'
Vrijeme smrti koje je naveo dr. Milosavljević u svom nalazu reobdukcije ponovo otvara brojna pitanja i dovodi u sumnju sve što je na pres-konferenciji iznio MUP Republike Srpske

 

"Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili po Banjoj Luci, a onda je nakljukano drogama bačeno", npisala je Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, na Facebook grupi 'Pravda za Davida' te, kako je juče i najavila, objavila nalaz reobdukcije koju je izvršio dr. Ivica Milosavljević sa Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu.

 

Druga obdukcija Davidovog tijela (kompletan nalaz u fotogaleriji), koju je na zahtjev Davidovih roditelja obavio načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojno-medicinske akademije iz Beograda dr. Milosavljević, pokazala je drugačije vrijeme smrti od obdukcijskog nalaza dr. Željka Karana.

 

"Smrt je nasilna i nastupila je neposredno usljed utopljenja u vodi", mišljenje je dr. Milosavljevića.

 

On je u svom nalazu potvrdio da je uzrok smrti utapanje, kao i to da je David imao više povreda nanesenih dok je bio živ "djelovanjem mehaničke sile", koje su lakše povrede i ne mogu se dovesti u direktnu vezu s uzrokom smrti. Međutim, za razliku od obdukcionog nalaza dr. Karana, u kojem se kao vrijeme smrti navodi "do maksimalno sedam dana", dr. Ivica Milosavljević je u svom nalazu reobdukcije napisao da promjene na šakama i stopalima ukazuju da je "leš u vodi proveo od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije navedenog vremena". 

 

Također, Milosavljević je u svom nalazu napisao i:

 

"Hemijsko toksikološkim skiningom urina ustanovljeni tragovi prisustva THC (metabolit marihuane) i LSD, sredstava zloupotrebe, ukazuju da je pokojni prije smrti koristio navedena sredstva. Mateboliti LSD mogu se dokazati u urinu najkasnije pet dana od korištenja, dok se THC može naći u urinu i više od sedam dana nakon korištenja".

 

Vrijeme smrti koje je naveo dr. Milosavljević u svom nalazu reobdukcije ponovo otvara brojna pitanja i dovodi u sumnju sve što je na pres-konferenciji iznio MUP Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook