u prva tri dana više od 13.000 putnika

Pomama za Žičarom, ali pravila su stroga: Šta ako pokušate na bh. kartu 'prošvercovati' stranca?!

Hronika09.04.18, 16:47h

Pomama za Žičarom, ali pravila su stroga: Šta ako pokušate na bh. kartu 'prošvercovati' stranca?!
Želimo zahvaliti našim korisnicima na strpljenju zbog velikih gužvi na polaznoj stanici Trebevićke žičare. Naši uposlenici su radili punim kapacitetom protekla tri dana kako bi svi naši gosti mogli uživati u vožnji Žičarom“, poručili su iz Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.

 

 

Nova Trebevićka žičara je samo u prva tri dana rada uspješno prevezla više od 13.000 putnika, koji su uživali ili u panoramskoj vožnji ili u odlasku na olimpijski Trebević, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.
 

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o., ovom prilikom žele zahvaliti građanima Sarajeva i gostima glavnog grada na velikoj podršci i interesu.
 

„Ponosni smo što je Trebevićka žičara ispunila vaša očekivanja i privukla veliki broj putnika, ne samo iz Sarajeva nego i iz cijele regije i Evrope. Želimo zahvaliti našim korisnicima na strpljenju zbog velikih gužvi na polaznoj stanici Trebevićke žičare. Naši uposlenici su radili punim kapacitetom protekla tri dana kako bi svi naši gosti mogli uživati u vožnji Žičarom“, poručili su iz Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.


Nova Trebevićka žičara je otvorena u petak 6. aprila na Dan grada Sarajeva. U projekt je uloženo oko 20 miliona maraka. Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u poslijeratnom Sarajevu koji će doprinijeti ekonomskom i turističkom razvoju. Žičara ima i poseban značaj, jer se radi o svojevrsnom simbolu Grada. Radno vrijeme Žičare je od 8.30 do 18.30 sati, navodi se u saopćenju.


Sve informacije u vezi sa radom Trebevićke žičare su dostupne na www.zicara.ba, a mi vam u nastavku donosimio nekoliko najbitnijih:


Kao što je poznato, cijena povratne karte je 20 KM, a u jednom smijeru 15 KM. Sa popustom karta iznosi 6, odnosno 4 KM, a pravo na popust ostvaruju osobe sa prebivalištem u BiH, što se dokazuje dobrovoljnim pokazom identifikacionog dokumenta. Pri tom, jedna osoba može kupiti samo jednu kartu uz predočenje jednog dokumenta.


Za prijevoz bicikla dodatno se plaćaju 4 KM u jednom smijeru, dok je prijevoz dječijih bicikala i kolica besplatan.


Ista cijena od 4 KM plaća se i za prijevoz kućnog ljubimca, također samo u jednom smijeru. U skladu sa sigurnosnim zahtjevima svi ljubimci moraju biti smješteni u namjenskim kutijama za prijevoz kućnih ljubimaca prema IATA standardima.


Prijevoz za djecu do sedam godina je besplatan.


Svaka karta važi samo na dan kupovine, a u slučaju pokušaja zloupotrebe karte sa uračunatim popustom, radnici JP sarajevo d.o.o. imaju pravo spriječiti vas da koristite žičaru.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 


 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook