FOTO RAPORT SA LICA MJESTA/ SVI POHRLILI NA VOŽNJU

Opsadno stanje na Trebevićkoj žičari, karta nije skupa: Redovi dugi stotinama metara, ne vidi se kraj kolone...

Nedjeljni magazin08.04.18, 13:58h

Opsadno stanje na Trebevićkoj žičari, karta nije skupa: Redovi dugi stotinama metara, ne vidi se kraj kolone...
Sudeći po jagmi koja danas vlada za vožnju Trebevićkom žičarom, karta nije skupa ni bh. građanima, a ni turistima koji je plaćaju tri puta više

 


Red za vožnju Trebevićkom žičarom i danas je dug nekoliko stotina metara, a na svoje prve vožnje čekaju, osim Sarajlija i gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, i turisti iz cijelog svijeta kojih je ovih dana u glavnom gradu sve više.


Da je žičara jedna od glavnih sarajevskih atrakcija svjedoči i grupa prijatelja iz Novog Sada koji su Feni kazali da su u Sarajevo danas došli da se provozaju žičarom i ručaju na Baščaršiji.


Kažu da su slike poslane putem medija 6. aprila bile dovoljan motiv da posjete Sarajevo prvom prilikom.


Iako je velika gužva i red čekaju dugo vremena navode da nije naporno, zbog lijepog proljetnog dana, ali i ostalih koji vrijeme u redu provode zabavljajući se, ali i slušajući starije koji evociraju uspomene na vožnje žičarom prije nekoliko decenija.


Trebevićka žičara otvorena je u petak nakon 26 godina, na Dan Grada Sarajeva. U pogonu žičare su 33 kabine, svaka sa po deset mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat. Umjesto 12 minuta koliko je vozila stara, novom žičarom se na Trebević stiže za oko sedam minuta.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook