Pjanić potpuno iskren

Bh. reprezentativac otkrio šta im je Allegri rekao u svlačionici nakon poraza od Reala

Sport05.04.18, 20:52h

Bh. reprezentativac otkrio šta im je Allegri rekao u svlačionici nakon poraza od Reala
Mogli smo izbjeći da primimo prvi gol. Nakon toga smo napravili nekoliko prilika, ali njihov golman je bio veoma dobar. Nekada jednostavno lopta neće da uđe u gol. Real Madrid i Barcelona su fantastični timovi koji su učinili sjajne stvari zahvaljujući njihovim nevjerovatnim igračima

 

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u razgovoru za Sky govorio o utakmici sa madridskim Realom i o sljedećoj protiv Beneventa.

 

Pjanić je rekao da je rezultat bio razočaravajući za Staru damu u prvoj utakmici, te da im je trener rekao da moraju ovaj poraz zaboraviti što prije.

 

- Rezultat je bio razočaravajući za nas u prvoj utakmici protiv Real Madrida i trener Allegri nam je rekao da moramo gledati naprijed. Moramo igrati protiv Beneventa i poslije toga otputovati u Madrid kako bi odigrali najbolje što znamo. Probaćemo se kvalifikovati, prva utakmica je učinila stvari mnogo komplikovanim za nas, ali sve se može desiti u fudbalu, rekao je Pjanić za Sky i dodao:

 

- Mogli smo izbjeći da primimo prvi gol. Nakon toga smo napravili nekoliko prilika, ali njihov golman je bio veoma dobar. Nekada jednostavno lopta neće da uđe u gol. Real Madrid i Barcelona su fantastični timovi koji su učinili sjajne stvari zahvaljujući njihovim nevjerovatnim igračima. Mogli smo uraditi više, ali smo dokazali da možemo igrati sa ovakvim klubovima.

 

U sljedećem kolu Serije A, torinsku Staru damu očekuje susret sa Beneventom, a Pjanić vjeruje da je to jedna od ključnih utakmica u borbi za Scudetto.

 

- Benevento će biti teška utakmica. Moramo se fokusirati na taj duel jer je to jedna od ključnih utakmica za Scudetto. Ako osvojimo titulu i Kup to će biti u skladu sa našim zacrtanim ciljevima, završio je bh. reprezentativac.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook