Slučaj koji potresa region

Bosanska starleta, koja se dovodila u vezu sa Acom Lukasom, u fokusu istrage elitne prostitucije

Hronika01.03.18, 20:57h

Bosanska starleta, koja se dovodila u vezu sa Acom Lukasom, u fokusu istrage elitne prostitucije
Grupa je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila - od poznatih starleta do anonimnih studentica. Klijenti su bili poznati direktori banaka, sportisti, estradni menadžeri, kompozitori i, navodno, političari

 

Srbijanke Anabela Šćekić Tigrica (39), rijaliti zvijezda, i njena saradnica Tijana Štrulović (23), koje su pale zajedno s Radovanom Lukajićem (41) nakon što su pokušale da od 34-godišnjeg Beograđanina iznude 20.000 eura kako ne bi objavile kompromitirajuće snimke sa mobitela, čime bi mu uništile privatni i poslovni život, bile su dio mreže elitnih prostitutki. Kako prenose vodeći srbijanski mediji, podvodio ih je šabački makro Mihajlo Maksimović (38), prenosi Avaz.

 

U interesiranje javnosti Maksimović, kojeg su tamošnji mediji prozvali prvim srpskim makroom, došao je još 2014. godine. Tada je uhapšeno pet djevojaka koje je podvodio, a interesantno je da je među njima bila i Banjalučanka Božana Vujinović. Ona se svojevremeno dovodila u vezu i sa popularnim pjevačem Aleksandrom Vuksanovićem, poznatijim kao Aca Lukas.

 

Ucijenjeni muškarac nije želio da prihvati njihove uvjete nego ih je prijavio policiji, koja je skovala plan. Dogovorili su se da Lukajiću u kafiću preda novac i tada je policija ucjenjivaču stavila lisice na ruke, a ubrzo su privedene i njegove saučesnice. Šćekić i Štrulović saslušane su u Višem tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticale na svjedoke.

 

Saradnja Tigrice i Tijane datira upravo od 2014. godine, kad su pale hapšenjem Maksimovića. Grupa je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila - od poznatih starleta do anonimnih studentica. Klijenti su bili poznati direktori banaka, sportisti, estradni menadžeri, kompozitori i, navodno, političari.

 

Među klijentima su bili i stranci koji rade u Beogradu ili poslovno dolaze. Neki od njih su angažirali djevojke u inozemstvu pa su putovale u zemlje Evropske unije, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, pa i u Emirate. Klijenti su birani samo po preporuci i nakon provjere. 

 

Maksimović je ozbiljno i pedantno vodio poslovne knjige, u kojima je bilježio prihode i rashode biznis poduhvata, koji je zvao “moja firma”. Uredno je vodio evidenciju o svakoj angažiranoj djevojci, dnevnoj zaradi i broju klijenata. Bio je popisan svaki dan u mjesecu, kad je imala slobodan dan, kad nije mogla da radi zbog mjesečnog ciklusa, a ti podaci su otkriveni u njegovim računarima.

 

Od zarada prostitutki Mihajlo Maksimović uzimao je najčešće trećinu, nerijetko 50 posto. Djevojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu, koje je unajmljivao i uređivao Maksimović, uz troškove hrane i pića, angažiranje vozača i nekad taksista.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook