POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BIH

Bakir Izetbegović na svečanoj akademiji: Našu djecu nikada više niko ni u kakve ratove voditi neće!

Front01.03.18, 15:30h

Bakir Izetbegović na svečanoj akademiji: Našu djecu nikada više niko ni u kakve ratove voditi neće!
- Potruditi ćemo se da ratova nikada više ne bude, ako naša djeca nešto budu branila, branit će ovu stopu zemlje, koju su odbranili njihovi očevi - kazao je u svome govoru član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović



U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, 1. marta, danas je u Narodnom pozorištu u Mostaru upriličena svečana akademija tokom koje je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svim građanima BiH čestitao Dan nezavisnosti.


- Bosna i Hercegovina je postala politički faktor, koji nije velik, ali bez BiH više nema nikakve kalkulacije. Našu djecu nikada više niko ni u kakve ratove voditi neće. Potruditi ćemo se da ratova nikada više ne bude, ako naša djeca nešto budu branila, branit će ovu stopu zemlje, koju su odbranili njihovi očevi - kazao je u svome govoru član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.


On je dodao kako BiH ne bi postojala da je njeni sinovi nisu obranili od agresije, te kako su oni branili, ne samo sela i gradove, već i suštinske civilizacijske vrijednosti suvremenog svijeta i samu bit BiH, a to je kako je naglasio, ideja da različite vjere i kulture mogu živjeti zajedno u miru.


Također, Izetbegović je tokom svog govora obećao demobilizirinim borcima koji su do jutros blokirali ceste u BiH zbog nezadovoljstva svojim statusom, kako niti jedan od boraca BiH neće doživjeti da nema sredstava za život, da nema sredstava da se liječi i kako će imati borački dodatak, koji je jedan od njihovih zahtjeva.


 - Ni jedan od tih ljudi neće doživjeti da dođe u godine i da izgubi zdravlje i mladost, da ne vidi svoju perspektivu i da nema od čega živjeti. Jednako tako moramo garantirati vladavinu prava u ovoj zemlji. Prava ljudi da se kreću, nema blokada nikakvih saobraćajnica niti će ih biti, nije to način, ovakve stvari se trebaju rješavati u institucijama BiH - kazao je Izetbegović.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook