Epizoda sramote u Skupštini KS

Srna traži da se opet glasa o imenu škole 'Mustafa Busuladžić', Ana Babić kaže: Sramota me što sam digla ruku!

Front31.01.18, 12:24h

Srna traži da se opet glasa o imenu škole 'Mustafa Busuladžić', Ana Babić kaže: Sramota me što sam digla ruku!
Uslijedila je poslovnička intervencija zastupnika Safeta Mešanović koji je Srnu - Bajramović zamolio da se ''suzdrži od ovakvih kvalifikacija''

 

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna Bajramović pokrenula je inicijativu o stavljanju na dnevni red Skupštine odluku o imenovanju škole u sarajevskom naselju Dobroševići, a koja odnedavno nosi ime Mustafe Busuladžića.

 

Kako je kazala zastupnica Srna - Bajramović, prilikom donošnja ove odluke radilo se o ''epizodi sramote''.

 

''Danas imam dvije inicijative, prva se odnosi na sljedeće: predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo u više navrata javno je najavljivala inicijativu za poništenje sramotne odluke o imenovanju škole po Mustafi Busuladžiću naglašavajući kako se radilo o grešci prilikom glasanja stranke kojoj pripada. S obzirom da se radi o sramoti ove skupštine ovim putem podnosim inicijativu za uvrštavanje na dnevni red naredne sjednice odluke o stavljanju van snage imenovanje ove škole'', kazala je Srna - Bajramović.

 

Uslijedila je poslovnička intervencija zastupnika Safeta Mešanović koji je Srnu - Bajramović zamolio da se ''suzdrži od ovakvih kvalifikacija''.

 

''Želim kazati da apsolutno nije bilo nikakve sramote ove Skupštine. Mi smo ponosni na odluku koju smo donijeli. Molim gospođu Segmedinu Srnu da se suzdrži od ovakvih kvalifikacija'', rekao je on dok je predsjedavajuća Ana Babić, potom, pojasnila da ju je ''lično sramota što je glasala za tu Odluku''.

 

''Ja sam se lično izjasnila da me sramota što sam ja lično i moj klub digli ruku za ovu odluku'', kazala je Babić.

 

Podsjećamo, na dnevnom redu današnje sjednice nalazi se ukupno 30 tačaka.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook