FOTO/ Predsjednik 'Veterana RS' brani prijatelje iz 'Srbske časti'

A zašto ministar Dragan Mektić trenira s naoružanim pripadnikom 'Crnih labudova'? Evo i slika...

Front17.01.18, 18:46h

A zašto ministar Dragan Mektić trenira s naoružanim pripadnikom 'Crnih labudova'? Evo i slika...
Vukotić je rekao da “Veterani Republike Srpske” brane Udruženje “Srbska čast” zato što imaju sa njima sporazum o saradnji i zato što su na poziv “Veterana” došli u Srpsku na proslavu 9. januara

 

Predsjednik Udruženja građana “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić rekao je da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić “predstavlja najveću opasnost po nacionalnu bezbjednost BiH, jer obavlja funkciju ministra bezbjednosti”.

 

Vukotić je na konferenciji za novinarima u Banjaluci naglasio da je “Mektić je sa izmišljenom pričom, iz njemu poznatih razloga, stvorio takve tenzije da su se ‘usijale’ društvene mreže i da se stvara međunacionalna netrepeljivost među određenim etničkim grupama bez ikakve potrebe”, istakao je Vukotić na konferenciji za novinare u Banjaluci, javlja Srna.

 

On smatra da najveću bezbjednosnu prijetnju u BiH predstavlja “onaj ko kupuje i prodaje placeve na takozvanoj ‘Zelenoj transferzali’ nedaleko od Istočnog Sarajeva između Sarajeva i Trnova”.

 

Vukotić je rekao da da se ovim problemom treba da pozabavi Ministarstvo bezbjednosti i resorni ministar Dragan Mektić.

 

On je u prilog tvrdnji da Mektić predstavlja najveće bezbjednosnu prijetnju po BiH predočio novinarima fotografiju na kojoj ministar bezbjednosti trenira sa pripadnikom “Crnih labudova” Zejdom Dukmenićem, koji se za razliku od “Srbske časti”, na fotografiji vidi sa oružjem – pištoljem i puškom.

 

Vukotić je novinarima predočio i fotografiju na kojoj se vide pripadnici “Crnih labudova” na strelištu gdje se vide mete, dodavši da postoji i video snimak na kojem Dukmenić vježba na strelištu.

 

On je naglasio da “Veterani Republike Srpske” nemaju ništa protiv “Crnih labudova” i Dukmenića i da im čak ne smeta ni to što oblače uniforme nakon rata, dodajući da Povelja UN-a dozvoljava da ratni veterani svih jedinica u cijelom svijetu mogu da nose uniforme.

 

“S toga pitam – zbog čega ministru Mektiću smetaju ratni veterani i njihove mirnodopske uniforme i zbog čega mu smeta to što su momci iz ‘Srbske časti’ obukli mirnodopske uniforme ‘Veterana Republike Srpske’ da bi se slikali za Dan Republike Srpske? Mi tu ne vidimo nijedan grijeh”, kaže Vukotić.

 

On je poručio ministru Mektiću da bi trebalo da se, prije svega, pozabavi analizom do sada izvršenih terorističkih akta u BiH koju su sačinili “Veterani Republike Srpske”, a koju vjerovatno ima i Ministarstvo bezbjednosti.

 

“Svi počinjeni teroristički akti u BiH pokazuju da ni u jedan nisu umiješani pripadnici ni ‘Srbske časti’ ni ‘Veterana Republike Srpske'”, istakao je Vukotić.

 

On je pojasnio da “Veterani Republike Srpske” brane Udruženje “Srbska čast” zato što imaju sa njima sporazum o saradnji i zato što su na poziv “Veterana” došli u Srpsku na Dan Republike.

 

Vukotić je istakao da želi da otkloni svaku sumnju o bilo kakvim lošim namjerama ove dvije organizacije.

 

(DEPO PORTAl, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook