u laktašima otvoren trg 'deveti januar'

Dodik u emotivnom filmu: Stvaranjem Srpske, ovaj narod je dobio dvije ljubavi - RS i Srbiju!

Front09.01.18, 09:59h

Dodik u emotivnom filmu: Stvaranjem Srpske, ovaj narod je dobio dvije ljubavi - RS i Srbiju!
On je naglasio da je stvaranjem Srpske stvorena prilika da srpski narod ima dvije ljubavi - Republiku Srpsku i Srbiju, te poručio da se to ne smije napustiti, bez obzira na izazove

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović otvorili su danas u ovom mjestu Trg "9. januar", povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

 

Dodik je poručio da je 9. januar od istorijskog značaja za srpski narod jer je to ostvarenje ideje ne samo savremene generacije ratnika i političara koji su stvarali Republiku Srpsku, nego je to ideja koja je slobodarski živjela kod naših predaka, a koji su se borili za slobodu srpskog naroda- piše Srna, a prenose Nezavisne.

 

"Republika Srpska je prvi državni oblik koji imaju Srbi s ove strane Drine. Ovo je prvi put da imamo mogućnost da svoj patriotizam iskažemo ne samo prema Srbiji, nego i prema Srpskoj", rekao je Dodik obraćajući se okupljenim građanima u Laktašima.

 

On je naglasio da je stvaranjem Srpske stvorena prilika da srpski narod ima dvije ljubavi - Republiku Srpsku i Srbiju, te poručio da se to ne smije napustiti, bez obzira na izazove.

 

Predsjednik Srpske je podsjetio da je prije 26 godina učestvovao u donošenju odluka o stvaranju Republike Srpske koja je prošla teške istorijske trenutke, od rata, pa do mnogih nasrtaja na njen politički suverenitet.

 

Dodik je istakao da Srpska ne može biti ukinuta, jer nije stvorena na sudu, niti je dobijena na nekoj sudskoj raspravi ili presudom.

 

On je podsjetio da mnogi pokušavaju da ospore 9. januar kao datum stvaranja Republike Srpske, te poručio da je važno da srpski narod bude okupljen oko ovog datuma i ne dozvoli da mu drugi određuju kada je Srpska rođena i kako treba da rade njene institucije, jer bi time budućnost Republike bila neizvjesna.

 

"Dajete mi snagu, volju da u ovom danu još više, u ime vas, u ime Republike Srpske i onih koji su je stvorili i dali svoje živote za nju, iskažem svoju prvrženost ideji koja se zove Republika Srpska", naglasio je Dodik.

 

Predsjednik Srpske je izrazio zadovoljstvo što su Laktaši prva lokalna zajednica koja je realizovala inicijativu da se trgu ili ulici da naziv "9. januar".

 

"Vjerujem da će ovo biti inspiracija i za ostale lokalne zajednice da svoje aktivnosti usmjere ka tome i da u toku ove godine svaka opština ima trg, ulicu ili instituciju nazvanu po Danu Republike", izjavio je Dodik.

 

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je Republika Srpska ponos srpskog naroda koji ne želi njenim postojanjem nikome da nanese zlo, već da njeguje svoju tradiciju i da slobodno živi.

 

On je rekao da je odlukom da se trg ispred zgrade opštine Laktaši nazove po 9. januaru pokazano poštovanje prema svim koji su živote položili u temelje Republike Srpske.

 

"Ovo je jedan od najznačajnijih i najljepših trgova u Laktašima", rekao je Karapetrović.

 

Predsjednik Mladih socijaldemokrata opštine Laktaši Živko Milunović rekao je da su mladi SNSD - a podržali inicijativu predsjednika Srpske da se trgovima ili ulicama u Srpskoj da naziv "9. januar".

 

"Oko 200 mladih socijaldemokrata došlo je na otvaranje trga, time pokazujemo da je Republika Srpska jaka i stabilna i da ćemo da slavimo Dan Republike i narednih godina", naglasio je Milunović.

 

Na 26. rođendan Republike Srpske, otvaranju Trga "9. januar" u Laktašima prisustvovali su zvaničnici i građani ove opštine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook