VIDEO/ Novogodišnje pressice u BiH

'Ping pong' novinarke i Bakira Izetbegovića: Red crne bh. zbilje, red stranačkih aplauza...

Front28.12.17, 15:26h

'Ping pong' novinarke i Bakira Izetbegovića: Red crne bh. zbilje, red stranačkih aplauza...
"Da ove stranke nije bilo i da je nema stvari bi bile puno gore. Ovo je napravljeno zahvaljujući ogromnim naporima ovih ljudi. A to što su drugi bili kao kugle na nogama, što su nas kočili, što su nam stavljali klipe u točkove, pitajte njih što su to radili...", izjavio je Izetbegović

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je u Sarajevu održao novogodišnju konferenciju za medije. Izetbegovićevo izlaganje o protekloj godini nekoliko puta je prekidano gromoglasnim aplauzom članova stranke.

 

Bakir Izetbegović je, između ostalog, u svom izlaganju govorio o pozitivnim ekonomskim pokazateljima.

 

Novinarka N1 televizije Adisa Imamović je lidera SDA podsjetila da pokazatelji Ujedinjenih nacija (UN) govore da je BiH najsiromašnija zemlja Evrope, da polovina stanovništva živi na ivici siromaštva i da čak 18% porodica živi od mjesečnih primanja od oko 200 KM te ga pitala da li je zaista moguće da svi pozitivni ekonomski pokazatelji ne rade ništa na terenu i da to ne osjete građani?

 

Novinarka N1 je također pitala Izetbegovića u vezi sa revizijom presude.

 

N1: Govorite o reviziji, ali ne govorite da ste znali da gospodin Softić nema legitimitet, da se gospodinu Softiću plaćalo za nešto što se činjenično znalo da neće uspjeti. Govorite da je SDA radila sve da se poboljša efikasnost rada pravosuđa protiv organizovanog kriminala. Recite jedan primjer sa kakvim organizovanim kriminalom se Tužilaštvo BiH izborilo u protekloj godini? Da li je moguće da SDA kao najzastupljenija stranka u vlasti nije odgovorna za bilo šta što se loše dešava u državi?

 

"Ima dovoljno onih koji su kritički raspoloženi prema SDA i oni će vam pomoći da dobijete odgovore na ta pitanja...", odgovorio je Izetbegović nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz članova Stranke demokratske akcije.

 

Aplauz je prekinula novinarka N1 i kazala: "Mislim da nije smiješno što 48% ljudi u državi živi siromašno i da se tome daje aplauz", nakon čega je Izetbegović nastavio:

 

"Da ove stranke nije bilo i da je nema stvari bi bile puno gore. Ovo je napravljeno zahvaljujući ogromnim naporima ovih ljudi. A to što su drugi bili kao kugle na nogama, što su nas kočili, što su nam stavljali klipe u točkove, pitajte njih što su to radili...", izjavio je Izetbegović.

 

Kompletan odgovor Bakira Izetbegovića pogledajte OVDJE.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook