Traže se energični, kreativni i uporni

CIA zapošljava nove špijune sa naših prostora, nude vrtoglave plate!

Hronika26.12.17, 18:00h

CIA zapošljava nove špijune sa naših prostora, nude vrtoglave plate!
Osim hrvatskih kadrova, u natječaju na stranicama CIA-e traže se i srpski, odnosno bosanski kadrovi pa valja zaključiti da Amerikanci formiraju novu sekciju “Balkanskih špijuna” koji će za lijepu svotu grabljati informacije po brdovitom Balkanu

 

Američka obavještajna agencija CIA objavila je oglas za posao u kojem traži ljude sa našeg govornog područja za platu od 161.900 dolara godišnje i novčane bonuse do 35.000 dolara.

 

Traže se “energični, kreativni i uporni obavještajni profesionalci”, a jedno od radnih mjesta je i instruktor za hrvatski jezik u sjedištu CIA-e.

 

Osim hrvatskih kadrova, u natječaju na stranicama CIA-e traže se i srpski, odnosno bosanski kadrovi pa valja zaključiti da Amerikanci formiraju novu sekciju “Balkanskih špijuna” koji će za lijepu svotu grabljati informacije po brdovitom Balkanu.


Zainteresirani ne trebaju odmah trljati ruke jer je jedan od uslova i američko državljanstvo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!