Drama uoči dočeka Nove godine u Sarajevu

Parlament BiH nije dao saglasnost za Čolin koncert: Niti jedna osoba ne smije kročiti na plato ispred zgrade!

Hronika25.12.17, 12:39h

Parlament BiH nije dao saglasnost za Čolin koncert: Niti jedna osoba ne smije kročiti na plato ispred zgrade!
Za novogodišnji Čolin koncert ispred zgrade Parlamenta BiH ne znaju ni u Zajedničkoj službi Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH, koja je nadležna za izdavanje dozvola za održavanje manifestacija na Trgu BiH

 

Bliži se 31. decembar, kada će Sarajevo ugostiti veliki broj turista koji baš u glavnom gradu Bosne i Hercegovne žele dočekati 2018. godinu. Organizatori dočeka Nove godine Gradska uprava, Kanton Sarajevo i Turistička zajednica KS već duže vrijeme najavljuju koncert regionalne zvijezde Zdravka Čolića i to na Trgu BiH, ispred Parlamenta Bosne i Hercegovne.

 

Tako se navodi na reklamnim panoima, video materijalima, ali i u elektronskim medijima, odakle danima pozivaju na nastup Zdravka Čolića.

 

Navođenje ove lokacije unijelo je zabunu jer Trg BiH je ustvari plato ispred Parlamentarne skupštine BiH i to je jedina zgrada na toj adresi. Na toj lokaciji bio je održan prošlogodišnji novogodišnji koncert Dine Merlina. 

 

Za novogodišnji Čolin koncert ispred zgrade Parlamenta BiH ne znaju ni u Zajedničkoj službi Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH, koja je nadležna za izdavanje dozvola za održavanje manifestacija na Trgu BiH.

 

Sekretar Službe Kenan Vehabović potvrdio je za Patriju da oni nisu dobili nikakakav zahtjev za korištenje platoa ispred PS BiH.

 

- Još nemam nikakav zahtjev. Prošle godine je bilo drugačije. Ono što mogu reći u ovom trenutku jeste da mi u Zajedničkoj službi Sekretarijata PSBiH ne znamo za bilo kakav koncert. To znači da niti jedna osoba ne smije kročiti na plato ispred zgrade. Tražit ćemo od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela pojačanu kontrolu odnosno fizičku i tehničku zaštitu objekata Parlamenta BiH – kaže Vehabović dodajući da u ovom momentu na postoji saglasnost za korištenje platoa.

 

Koncert Zdravka Čolića u novogodišnjoj noći prvobitno je bio najavljivan ispred Vječne vatre. Iz kabineta gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake saopćeno je da je lokacija promijenjena i da će Čolić Sarajlije, ali i brojne goste iz svijeta koji se očekuju u Novu 2018. uvesti nastupom ispred tržnog centra koji se nalazi preko puta Parlamentarne skupštine BiH. Jedino objašnjenje da se u reklamom materijalu za sarajevski novogodišnji koncert spominje pogrešna adresa je da nadležni iz Gradske uprave ne znaju da je adresa platoa ispred tržnog centra SCC Vrbanja 1a, a ne Trg BiH.

 

Služba za zajedničke poslove institucija BiH obaviještena je o ovom koncertu, za razliku od Zajedničke službe Sekretarijata PSBiH, potvrđeno je za NAP. Struja za novogodišnji koncert bit će korištena upravo iz zgrade Parlamenta BiH.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook