UPUĆEN SKUPŠTINI NA RAZMATRANJE

Vlada KS utvrdila Prijedlog budžeta za 2018. godinu: Evo kako će se (po)trošiti više od 769 miliona KM

Hronika08.12.17, 16:30h

Vlada KS utvrdila Prijedlog budžeta za 2018. godinu: Evo kako će se (po)trošiti više od 769 miliona KM
Svi navedeni i usvojeni dokumenti i materijali upućeni su u skupštinsku proceduru i bit će razmatrani na sljedećem skupštinskom zasjedanju

 

 
 
Vlada Kantona Sarajevo je na 105. redovnoj sjednici utvrdila Prijedlog budžeta KS za 2018. godinu u iznosu od 769.080.000 KM te ga uputila zastupnicima Skupštine KS na razmatranje i usvajanje. 
 
 
Prema predviđenoj dinamici i zakonskim procedurama, kantonalni budžet za narednu godinu trebao bi biti usvojen na narednom skupštinskom zasjedanju koje će se održati u srijedu 20. decembra ove godine. 
 
 
Ovom prilikom, također je utvrđen i obavezan prateći zakonski dokument - Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta za narednu godinu.
 
 
Na ovoj sjednici Vlada je usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za ovu godinu, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju pomenutog finansijskog plana. 
 
 
Data je saglasnost i na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za narednu godinu u iznosu od 400.284.297 KM u koje su uključena i sredstva obavezne rezerve u iznosu od 22.501.797 KM. Također je usvojena i Odluka o izvršavanju ovog finansijskog plana.
 
 
Na istoj sjednici, Vlada je dala saglasnost i na Finansijski plan Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” u iznosu od 43.328.000 KM, kao i na Prijedlog odluke o izvršavanju Finansijskog plana ove javne ustanove za 2018. godinu.
 
 
Članovi Vlade su dali saglasnost i time ovlastili Ministarstvo za boračka pitanja KS da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode i to ugovor o kupoprodaji nekretnine između „Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe“ kao prodavca i Ministarstva za boračka pitanja kao kupca kojim će kupiti 16 stanova. 
 
 
Ovo resorno ministarstvo je također ovlašteno da potpiše Ugovor o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo koji će biti zaključen pred notarkom Jasminom Selimović između „Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe“ kao investitora i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, kao udružioca sredstava, kojim se udružuju sredstva za kupovinu četiri stana koja će biti dodijeljena u vlasništvo ili na korištenje pripadnicima boračke populacije KS.
 
 
Svi navedeni i usvojeni dokumenti i materijali upućeni su u skupštinsku proceduru i bit će razmatrani na sljedećem skupštinskom zasjedanju.
 
 
(DEPO PORTAL/ad)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!