VIDEO/ Skandalozna izjava Dragana Čovića

Emir Suljagić nakon incidenta u Beogradu: Zašto moram stati u odbranu Bakira Izetbegovića?!

Front07.12.17, 10:39h

Emir Suljagić nakon incidenta u Beogradu: Zašto moram stati u odbranu Bakira Izetbegovića?!
Izjava predsjednika Političkog savjeta Građanskog saveza dr. Emira Suljagića povodom izjava članova Predsjedništva BiH nakon jučerašnjeg sastanka u Beogradu

 

 


Povodom jučerašnjeg incidenta koji se dogodio u Beogradu tokom konferencije za medije članova Predsjedništva BiH i Predsjednika Srbije, i mnogih reakcija koje su uslijedile, kao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva koji je dobio 115 hiljada glasova i građanin BiH smatram skandaloznom izjavu Dragan Čovića o priznanju Kosova.


Naime, vanjsku politiku BiH vodi Predsjedništvo BiH u skladu sa Ustavom BiH i bilo koja druga zemlja, uključujući i Srbiju, nema pravo veta na odluke suverene države Bosne i Hercegovine. U tom smislu, smatram da je mjerodavna i potrebna bila intervencija Bakira Izetbegovića koju podržavam.

 


Smatram da je važno da se svi koji se bave javnim životom u BiH drže principa odbrane suvereniteta i interesa BiH, posebno imajući u vidu da su Hrvatska i Srbija izuzetno negativno nastrojene prema interesima BiH kao države jednakopravnih građana.


Moje mišljenje o Izetbegoviću me ne sprečava da stanem u njegovu odbranu kada ga napadaju što radi ono što mu je ustavna i patriotska obaveza, a to je odbrana interesa države za koju su živote dale hiljade najboljih sinova i kćerki naše domovine.


Duboko se ne slažem sa politikom koju je Izetbegović vodio, posebno u odnosu na popuštanje HDZ-u, kao i SNSD-u, međutim u ovom slučaju je postupio pravilno i nadam se da će nastaviti voditi politiku na način koji je pokazao jučer u Beogradu, navodi se u izjavi predsjednika Političkog savjeta Građanskog saveza Emira Suljagića.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook