Nakon promjene planova

Sanela Prašović-Gadžo: Tužit ću Efendića, 'Hifa' ne može graditi ništa bez dozvola

Hronika28.11.17, 17:51h

Sanela Prašović-Gadžo: Tužit ću Efendića, 'Hifa' ne može graditi ništa bez dozvola
Ja sam vlasnica poslovno-stambenog objekta izgrađenog 2010. godine, u kojem se nalaze prostorije produkcijske kuće TIM System, gdje radi 10 osoba

 

Nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić rekao da je kompanija "Hifa" odustala od gradnje benzinske pumpe u sarajevskom naselju Švrakino Selo te da će graditi poslovno-stambeni objekt, oglasila se i Sanela Prašović-Gadžo, koja tvrdi da će tužiti Efendića i da "Hifa" ništa ne može graditi dok se ne provede nova procedura.

 

- Najavljujući to, Semir Efendić se stavlja u ulogu PR-a ove kompanije, a ne u ulogu načelnika. Prema postojećim zakonima, kompanija "Hifa" ne može graditi ništa dok se ne provede nova procedura, a to znači izmjenu regulacionog plana, upoznavanje javnosti o izmjeni i saglasnost građana. Prema Zakonu o prostornom uređenju, da bi "Hifa" gradila poslovno-stambeni objekt, mora dobiti saglasnost komšija koji graniče s njihovom parcelom. Komšije o ovome niko nije upoznao, a načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić ponovno se stavio iznad zakona i javno demonstrirao kako radi. Pozivam Tužilaštvo Kantona Sarajevo da odmah reaguje na očito nezakonito djelovanje načelnika Semira Efendića - poručila je Sanela Prašović-Gadžo.  

 

Dodaje da će tužiti Efendića zbog tvrdnje da ona prodaje svoj objekat u Švrakinom Selu.

 

- Ja sam vlasnica poslovno-stambenog objekta izgrađenog 2010. godine, u kojem se nalaze prostorije produkcijske kuće TIM System, gdje radi 10 osoba. Objekt je nov, namjenski izgrađen za produkciju sa studijskim prostorima i nikada nije bio predmet prodaje. Na drugom spratu je stan u kojem živi moja porodica - istakla je novinarka.

 

Podsjećamo, prijedlog za izgradnju poslovno-stambenog objekta uslijedio je nakon što prijedlog izmjene regulacionog plana Švrakino Selo-Aneks nije prošao na javnoj raspravi, a Prašović-Gadžo je o cijeloj priči snimila dokumentarni film.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook