NAKON ODGAĐANJA DERBIJA NA GRBAVICI

Oglasili se iz FK Željezničar: Teren nije bilo moguće očistiti, a evo zašto smo lopte morali bojiti u crveno...

Sport26.11.17, 18:45h

Oglasili se iz FK Željezničar: Teren nije bilo moguće očistiti, a evo zašto smo lopte morali bojiti u crveno...
FK Željezničar je u toku pripreme utakmice učinio sve što je bilo naloženo, tako je teren po uputi službenih lica prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti, navodi se između ostalog u saopštenju kluba

 

Povodom odgađanja današnjeg derbija u Sarajevu, iz FK Željezničar stiglo je zvanično saopštenje, u kome se navodi sljedeće: 


Obavještavamo navijače i jednog i drugog tima, da će iskorištene ulaznice važiti za sutrašnju utakmicu. Kapije stadiona se otvaraju u 12:00 sati, a ukoliko bude drugih informacija, FK Željezničar će blagovremeno obavijestiti javnost.


Obzirom da se postavlja pitanje postojanja lopti za igranje u snježnim uslovima, želimo napomenuti da se takmičenje može igrati samo službenim loptama NFSBiH koje su dostavljene na početku sezone. Prema nalogu službenih lica izvršeno je bojenje postojećih lopti u crvenu boju.


Pored navedenog FK Željezničar je u toku pripreme utakmice učinio sve što je bilo naloženo, tako je teren po uputi službenih lica prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook