foto/ povodom dana državnosti

Bakir Izetbegović: Ovo je naša jedina domovina! Treba biti strpljiv jer Bosne i Hercegovine i dalje će biti!

Hronika25.11.17, 10:37h

Bakir Izetbegović: Ovo je naša jedina domovina! Treba biti strpljiv jer Bosne i Hercegovine i dalje će biti!
- Ovo je naša jedina domovina BiH. Nema normalnog čovjeka koji ne želi mir, prosperitet - riječi su Bakira Izebegovića

 



 

Brojne delegacije svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini - državne, federalne, kantonalne i općinske, položile su svijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre, u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine, povodom današnjeg praznika, Dana državnosti BiH.


Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, u izjavama novinarima, naglasili su da se BiH nezaustavljivo kreće prema evropskim integracijama, s čim se moraju suočiti i snage koje ne djeluju u skladu s tim ciljem.


Izetbegović je kazao da treba biti strpljiv i nepokolebljiv jer će Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao i suživota u njoj.


-  Ovo je naša jedina domovina BiH. Nema normalnog čovjeka koji ne želi mir, prosperitet  - njegove su riječi.


I predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić optimističan je u pogledu budućnosti zemlje. To je rekao na molbu novinara da prokomentira zašto pojedinci iz političkog establišmenta ne priznaju 25. novembar kao Dan državnosti niti se u jednom dijelu zemlje obilježava ovaj praznik.


Čestitajući svim građanima BiH ovaj značajan dan, najveći praznik, Zvizdić ističe da to treba da bude  putokaz budućim generacijama da čuvaju Bosnu i Hercegovinu i njene osnovne vrijednosti među kojima su multikulturalni karakter, težnja ka uspostavi evropskih standarda i članstvo u euroatlantskim integracijama.           


-  Bosna i Hercegovina će biti evropska zemlja bez obzira na to što ima snaga s drugačijim idejama. Takve ideje se neće ostvariti - zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.


Nakon polaganja svijeća kod Vječne vatre, delegacije su se zaputile prema šehidskom mezarju na Kovačima, gdje je također predviđeno odavanje počasti poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH, rahmetli Aliji Izetbegoviću.


(FENA/ad/Foto:FENA) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook