pozdravile presudu ratku mladiću

Srpske 'Žene u crnom' vlastima: Suočite se s činjenicama i prestanite konačno negirati zločine i genocid!

Hronika22.11.17, 16:31h

Srpske 'Žene u crnom' vlastima: Suočite se s činjenicama i prestanite konačno negirati zločine i genocid!
Za žrtve i obitelji žrtava Žene u crnom u svom priopćenju ocjenjuju kako su “konačno dočekale pravdu poslije desetljeća bježanja i skrivanja"

 

Nevladina udruga Žene u crnom pozdravila je u srijedu presudu Haškog tribunala ratnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću ocijenivši odluku suda o doživotnom zatvoru “primjerenom” te je istodobno pozvala srbijanske vlasti da se "suoče s činjenicama i prestanu negirati zločine i genocide".

 

Za žrtve i obitelji žrtava Žene u crnom u svom priopćenju ocjenjuju kako su “konačno dočekale pravdu poslije desetljeća bježanja i skrivanja".

 

“Doživotna kazna zatvora primjerena je kazna za ultimativne zločine koji su izvršeni pod zapovjedništvom Ratka Mladića", konstatiraju Žene u crnom i sugeriraju kako zločini za koje je osuđen Ratko Mladić “pozivaju na duboko razmišljanje i preispitivanje”.

 

“To se naročito odnosi na aktualne vlasti u Srbiji, čiji su sadašnji najviši dužnosnici bili dio politike koja je inspirirala i pomagala genocide”, ocjenjuje ova antiratna udruga poručivši kako “ta činjenica njihovu odgovornost u ovom trenutku čini još većom”.

 

Žene u crnom pozvale su srbijanske vlasti da se "suoče s činjenicama i konačno prestanu negirati zločine i genocide” te da prihvate odluke najviših međunarodnih pravosudnih tijela.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook