Sestra stradalog mladića Dženana Memića

Arijana Memić i osumnjičena i svjedok: Alisa Mutap izjavila da ih je 'napao neko iza drveta'?!

Hronika16.11.17, 19:38h

Arijana Memić i osumnjičena i svjedok: Alisa Mutap izjavila da ih je 'napao neko iza drveta'?!
Njenom ocu Murizu Memiću nije bio dozvoljen ulazak tokom davanja izjave

 

Tužiteljica Tužilaštva KS Šejla Herceglija 15. novembra je u svojstvu svjedoka ispitala Arijanu Memić, sestru stradalog mladića Dženana Memića povodom prijave koju je ona podnijela u PU Ilidža prije izvjesnog vremena. Riječ je o saznanju da je Alisa Mutap izjavila da "ih je napao neko iza drveta" te da je njen otac Zijo Mutap u jednoj izjavi kazao da je Alisa prepoznala jednog napadača sa slike. Arijana je prijavila da Tužilaštvo nije učinilo ništa da pronađe to lice te je ona u opasnosti i opravdanom strahu.  

 

Njenom ocu Murizu Memiću nije bio dozvoljen ulazak tokom davanja izjave.

 

Memić se dodatno osjećala ugroženom s obzirom da je ranije bila pozvana kao osumnjičena po prijavi Alise Mutap za navodne prijetnje. Mutap je bila u društvu sa Dženanom kada je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio povrede od kojih je 15. februara preminuo na KCUS-u. Njegova smrt do danas je ostala nerasvijetljena i obavijena velom tajni.

 

Samo dva mjeseca nakon što je bila pozvana u Tužilaštvo KS u svojstvu osumnjičene po prijavi Mutap, sada je pozvana kao svjedok. Slučajno ili ne, svi pozivi koji su upućeni iz Tužilaštva KS Arijani Memić odnose se na 15. u mjesecu. Svakog 15. u mjesecu porodica Memić preživljava svoju bol, a ova dva slučaja otvaraju nove rane.

 

U prvom slučaju advokat Ifet Feraget zatražio je izuzeće glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić i svih tužilaca ovog tužilaštva. U ovom drugom, Tužilaštvo KS istražuje samo sebe.

 

I umjesto da Tužilaštvo KS istražuje ko je davao lažne iskaze u slučaju Dženan Memić, ko je odveo istragu u drugom smjeru zbog čega je promijenjena kvalifikacija krivičnog djela, ko je sakrivao brojne dokaze koji bi otkrili stvarne počinioce događa se upravo suprotno. Porodica Memić se suočava sa situacijom gdje se od žrtve pokušavaju napraviti „krivci“.

 

Ako je pravno moguće, onda nije moralno ni pošteno voditi dva procesa u isto vrijeme prema istoj osobi. Naročito ako se uzmu u obzir sve okolnosti i sudski proces koji se vodi u slučaju smrti Dženana Memića.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook